ULTIMA ORĂ: S-a activat Planul Roșu de intervenție.

La 35 de minute de la producerea accidentului de la Podoleni, autoritățile au pus în aplicare planul roșu de intrervenție. La fața locului s-au dus două ambulanțe SMURD, două de la Serviciul Județean de Ambulanță, autospeciala de transport victime multiple (care poate transporta patru răniți aflați pe targă), o autospecială de lucru, precum și echipajul de descarcerare, care până la urmă n-a mai intervenit. În total, au fost 12 subofițeri, coordonați de colonelul Ioan Nițică, șeful ISU Neamț.

Până la sosirea echipelor de intervenție, au acționat localnicii, adunați în număr mare, unii ca să ajute, alții ca să facă poze cu telefoanele mobile.

Din mașina roșie, care are numere de Anglia și volan pe dreapta, au fost scoși mai întâi doi copii, unul de 5 ani și celălalt de 11 ani, ambii conștienți. Unul se plângea de dureri puternice la un picior, dar, oricum, au fost transportați amândoi la spital, pentru a se stabili exact ce leziuni au. Din aceeași mașină, a fost scoasă o femeie decedată, care a fost acoperită cu o pătură și lăsată lângă autoturism, și o alta, cu vârsta de 30 de ani, care era în stare de comă. Este vorba despre mama celor doi copii. Ea a fost intubată la fața locului și transportată de urgență la UPU, la Spitalul județean. Alte trei persoane din același autoturism au fost, duse, de asemenea la spital, urmând ca, după investigații, să se stabilească starea fiecăreia.

Din cealaltă mașină, cu numere de Neamț, condusă de un tânăr, a fost rănită doar prietena șoferului, care se pare că și-a rupt un braț. Conducătorul auto și un prieten de-al său erau la locul accidentului. Șoferul ne-a declarat că mergea spre Bacău, în fața lui era o dubă care rula foarte încet, a intrat în depășire și, imediat, mașina roșie, care circula tot spre Bacău s-a angajat la rându-i în altă depășire.

Era cu volanul pe dreapta, iar pe scaunul din stânga era un bărbat mai corpolent și cred că de aceea nu m-a văzut șoferul, nu știu ce să zic. Doamne! Femeia aia a murit. A ieșit pur și simplu deodată, fără să semnalizeze, fără nimic, n-am mai avut ce face”, ne-a declarat șoferul.

Urmează ca polițiștii să stabilească exact ce s-a întâțmplat și cine este vinovat. Oricum, dosarul penal deschis în cauză va avea cel puțin două acuzații: ucidere și vătămare corporală din culpă.

ACTUALIZARE II: De la Spitalul Județean Neamț, am aflat că, din cei șapte răniți care au ajuns la Urgențe, trei au intrat sub ”codul roșu”, adică, după cum explică dr. Silviu Verzea, le este viața în pericol. O altă persoană a fost diagnosticată cu traumatism cranio-cerebral și se ia în calcul varianta trimiterii sale la Iași. Cei trei minori răniți în accident sunt în investigații medicale, dar nu se consideră că ar fi în pericol.

ACTUALIZARE: Bilanțul accidentului – opt victime, o femeie a murit pe loc, ceilalți răniți au fost deja preluați de ambulanțe pentru a fi duși la spital.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Două mașini s-au ciocnit violent în zona dintre Podoleni și Costișa, una din ele fiind distrusă în totalitate. La fața locului, au plecat mai multe ambulanțe și echipajul de descarcerare din cadrul ISU Neamț. Din primele informații, ar fi vorba despre șase victime, doi copii fiind scoși dintr-unul din autoturismele implicate în accident. Doi adulți sunt încarcerați, iar o persoană a fost anunțată ca fiind în stare de inconștiență. La Serviciul de Ambulanță al județului Neamț, a fost anunțat accident cu opt victime, din care una ar fi decedat deja, una ar fi intubată, una inconștientă și celelalte încarcerate.

Articolul precedentCulturale de week-end la Bicaz şi Târgu Neamţ
Articolul următorJudecătoarea Gabriela Baltag – 29 de voturi din 32 pentru CSM
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.