Judecătoarea Gabriela Baltag – 29 de voturi din 32 pentru CSM, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiJudecătoarea Gabriela Baltag a fost votată de 29 dintre colegii ei, magistrați la Tribunalul Neamț, pentru a ocupa un loc în Consiliul Superior al Magistraturii. Adunarea Generală a avut loc în ziua de 27 octombrie, iar Lumea Justiției deja a făcut publică noua componență a CSM.

Schema viitorului CSM include 2 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție, 3 judecători de la curțile de apel, 2 judecători de la tribunale și 2 judecători de la judecătorii.

În privința procurorilor, un loc va fi ocupat de reprezentantul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, un loc unui procuror de la parchetele de pe lângă curțile de apel, 2 procurori vor proveni de la parchetele de pe lângă tribunale, și un procuror de la parchetele de pe lângă judecătorii.

Conform publicației citate, înainte de încheierea centralizării voturilor, judecătoarea Gabriela Baltag era pe primul loc în clasamentul celor 8 magistrați care au candidat din partea tribunalelor, urmată de judecătorul Dorin Danci de la Tribunalul Maramureș, numai primii doi clasați fiind viitori membri CSM.

Singura instanță unde alegerile se fac cu repetiție este Tribunalul București, care la prima rundă nu a a întrunit cvorumul necesar. (C.M.)

Articolul precedentFOTO: Accident cu opt victime între Podoleni și Costișa; o femeie a murit pe loc
Articolul următorDirectori de școli câștigători la mustață
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.