0:00

Actualizare: Accidentul de la Târgu Neamț a fost provocat de o șoferiță imprudentă și s-a soldat cu 6 victime. În coliziunea dintre vehicule au fost răniți doi bărbați de 49 și 52 de ani, șoferul de pe ambulanță și cel din mașina de mare tonaj, precum și alte 4 persoane cu vârste cuprinse între 20 și 73 de ani. Este vorba de pacientul din ambulanță, asistentul medical, un voluntar de la SAJ și un pasager din TIR.

„Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce o femeie, în  vârstă de 49 de ani, din Răucești, conducea un autoturism pe strada Veterani, din direcția Oglinzi spre Târgu Neamț, nu ar fi respectat semnificația indicatorului Oprire, intrând în coliziune cu o ambulanță ce se afla în misiune și se deplasa pe strada Mărășești, condusă de un bărbat în vârstă de 52 de ani, din Răucești, aceasta fiind proiectată într-un TIR ce se deplasa pe sensul opus. În urma impactului primul autoturism ar fi fost proiectat în gardul unui imobil”, a anunțat Poliția Neamț.

Știre inițială: Un eveniment rutier în care a fost implicată o autospecială din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Neamț a avut loc luni, 31 iulie, la scurt timp după ora 11, pe strada Mărășești din Târgu Neamț.

Știre actualizată. FOTO. Accident cu o ambulanță la Târgu Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Știre actualizată. FOTO. Accident cu o ambulanță la Târgu Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Salvarea a fost avariată în urma impactului cu un autoturism și un TIR. Potrivit ISU Neamț, în TIR se aflau două persoane, în ambulanța de la SAJ erau patru persoane, iar în cel de-al treilea vehicul era doar șoferița. „Ajunse la locul solicitării, forțele de intervenție au acționat pentru acordarea îngrijirilor medicale persoanelor ce se aflau în ambulanță și unui pasager din TIR”, anunță ISU Neamț.

Știre actualizată. FOTO. Accident cu o ambulanță la Târgu Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Autospeciala mai avea un pic și ajungea cu pacienta la spital. „În ambulanță era o pacientă, cu metroragie, adusă de la Răucești și care urma să fie predată cadrelor medicale de la CPU Târgu Neamț. În urma accidentului, pacienta și asistenta medicală care era cu pacienta, au fost duse la spital de o alta ambulanță din Târgu Neamț. Ulterior și șoferul autospecialei a fost transportat la spital pentru evaluare. Aceasta ambulanță implicată în accident este din cele noi, primite la SAJ Neamț în anul 2020 și urmează sa intre în reparații”, a declarat Radu Roibu, purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Neamț.

Știre actualizată. FOTO. Accident cu o ambulanță la Târgu Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

După ce polițiștii au făcut cercetările la fața locului și urmează să precizeze cum s-a produs impactul și care dintre șoferi este responsabil, a fost adus un utilaj care a tractat ambulanța distrusă.

(G.S.)

Articolul precedentPiatra –Neamţ: Programul Rabla Local – 500 de autovehicule vor putea fi casate
Articolul următorTribunalul Neamț îl condamnă pe fostul primar al Bacăului la 3 ani de închisoare cu suspendare