Piatra –Neamţ: Programul Rabla Local – 500 de autovehicule vor putea fi casate, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPrima etapă a Programului Rabla Local pentru casarea autovehiculelor uzate începe astăzi, 31 iulie, la ora 10:00. Primăria Piatra-Neamț anunță că pot fi casate 500 de autovehicule din oraş.

În acestă etapă, înscrierile se fac doar online, pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu (https://afm.ro/). Cei care vor să se înscrie în program trebuie să își facă un cont pe site, dacă nu au unul, iar apoi se pot înscrie pentru Programul de casare a autovehiculelor uzate. Instrucţiuni detaliate găsiţi accesând site-ul: https://www.afm.ro/main/programe/casare_auto_uzate/2023/anunt_pf_rabla_local_25.07.2023.pdf

Înscrierea se încheie după o lună, pe 31 august, ora 16:30 sau până când se epuizează bugetul alocat municipiului Piatra-Neamț. După finalizarea înscrierilor, Administrația Fondului pentru Mediu va transmite către primărie lista cu persoanele înscrise în program, iar primăria va anunța public procedura care trebuie urmată pentru depunerea dosarelor cu documentele necesare. Dosare se vor depune  la sediul primăriei.

Condiția de bază pentru a putea participa în Programul Rabla Local este ca domiciliul să fie pe raza teritorială a primăriei din localitatea în care se află în evidențele fiscale autovehiculul uzat pentru care solicită finanțare.

„Le reamintim celor interesați că Programul de casare a autovehiculelor uzate se adresează proprietarilor de mașini mai vechi de 15 ani, cu norma de poluare Euro 3 sau inferioară. Beneficiarii acestui program vor primi un stimulent de casare în valoare de 3000 de lei, nu sunt obligați să își achiziționeze o mașină nouă, însă se angajează că nu vor cumpăra un autoturism cu norma de poluare Euro 5 și/sau inferioară în termen de trei ani de la primirea stimulentului pentru casare”, precizează Biroul Comunicare al primăriei.

Angela Croitoru

Articolul precedentDupă 1900 de ani, dacii și romanii s-au confruntat din nou la Bâtca Doamnei
Articolul următorȘtire actualizată. FOTO. Accident cu o ambulanță la Târgu Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.