Tribunalul Neamț îl condamnă pe fostul primar al Bacăului la 3 ani de închisoare cu suspendare, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPrimarul de Bacău Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu pare că a scăpat momentan de unul dintre oponenții politici. Asta după ce Cosmin Necula, fostul primar de Bacău, a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru care s-a dispus suspendarea sub supraveghere, după ce a fost găsit vinovat de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu sub forma determinării. Prin sentința din 31 iulie magistrații de la Tribunalul Neamț i-au impus obligația de a presta 60 de zile de muncă în folosul comunității și i-au interzis unele drepturi.

„Aplică inculpatului NC pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, precum şi exercitarea dreptului de a ocupa o funcţie publică, pe o perioadă de 3 ani”, conform instanței.

În același dosar a fost condamnat și fostul viceprimar de Bacău, Ștefan Daniel-Dragoș. Acesta a fost găsit vinovat de aceleași fapte ca și Necula și a primit o sancțiune similară, adică o pedeapsă fără executare și interzicerea unor drepturi între care cel de a fi als în funcții publice. Sentința Tribunalului Neamț nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău.

Fosta conducere a Primăriei Bacău a fost deferită justiției de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pe 2 iulie 2019 pentru fapte ce avuseseră loc cu 2 ani mai devreme. În concret, primarul și viceprimarul ar fi determinat consilierii locali să adopte o hotărâre referitoare la regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general, cu încălcarea dispozițiilor legale (amănunte aici).

(G.S.)

Articolul precedentȘtire actualizată. FOTO. Accident cu o ambulanță la Târgu Neamț
Articolul următorMinoră de 16 ani moartă în condiții suspecte în casa iubitului
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.