0:00

Succese notabile obţinute de 20 de gimnaşti ai Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă (CSEI) „Alexandru Roşca” din Piatra Neamţ. Elevii profesorilor Georgeta Tănasă şi Mircea Anton au cucerit nu mai puţin de 32 de medalii (16 aur, 10 argint, 6 bronz) la competiţia naţională de gimnastică „Special Olympics”, organizată recent la Buzău. Probele la care au participat au fost sol, bârnă şi sărituri pentru fete şi sărituri pentru băieţi. CSEI „Alexandru Roşca” a fost singura şcoală de profil din Moldova prezentă la această întrecere de anvergură.

„Faptul că am participat la 3 aparate a însemnat foarte mult pentru elevii noştri. Bucuria lor a fost imensă când şi-au auzit numele rostite în cadrul festivităţii de premiere. Au participat 7 echipe din Bucureşti, 4 din Ploieşti, una de la Buzău şi noi de la Piatra Neamţ. În total s-au întrecut 100 de elevi la diferite categorii de vârstă. Mulţumim conducerii şcolii pentru că întotdeauna este alături de noi”, a spus profesoara Georgeta Tănasă.

„Elevii noştri s-au descurcat foarte bine. Au concurat în condiţii ideale, la Buzău existând o sală de gimnastică performantă, la CSŞ din localitate”, a completat şi profesorul Mircea Anton.

CSEI „Alexandru Roşca” are o mare tradiţie în gimnastică, ani la rând aici având loc un important concurs de profil.

„Victoria copiilor este foarte importantă pentru noi. Iată că de mult nu s-au mai organizat concursuri de gimnastică în ţară şi ne bucurăm că am avut ocazia de a merge la Buzău şi de a câştiga. Este cu atât mai important pentru noi faptul că am fost singura şcoală din Moldova care a luat parte la această competiţie. O felicităm şi îi mulţumim doamnei profesoare Georgeta Tănasă care, de-a lungul anilor, s-a dedicat întru totul activităţii sportive de la CSEI Alexandru Roşca”, a afirmat şi directoarea Irina Bălţătescu.

Preşedintele Comitetului tehnic de organizare a fost profesorul universitar doctor Gabriel Popescu, de la Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti. (Ana MOISE)

Articolul precedentFOTO Andre Rieu a avut succes la Piatra Neamţ
Articolul următorVitezoman „în cascadă” pe „Șoseaua morții”: 120 km/h şi 138 km/h!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.