0:00

Pe rolul Tribunalului Neamț a fost înregistrat dosarul prin care dr. Dan Dorin Morenciu, fost șef al Ambulanței Neamț, cheamă la judecată Ministerul Sănătății. Cercetat pentru o șpagă de peste 100.000 euro cash primită pentru a angaja definitiv 14 oameni care au lucrat și în pandemie, medicul Dan Dorin Morenciu vrea anularea Ordinului Ministerului Sănătății 1445/25.05.2022 prin care a fost demis. În plus, în cererea de chemare în judecată el invocă și „obligația de a face, pretenții”, adică să fie repus în funcție și să i se acorde din urmă și drepturile salariale cuvenite.

Dosarul înregistrat ieri, 20 septembrie, este în faza prealabilă de verificare a documentelor depuse odată cu întâmpinarea formulată de fiica dr. Dan Dorin Morenciu, care îl reprezintă în instanță. Reamintim că DNA Bacău instrumentează un dosar în care fostul șef al Ambulanței Neamț, două asistente șefe de la Piatra-Neamț și Târgu Neamț, fostul lider sindical Gladior Andronache și cei care au dat șpagă pentru a fi angajați definitiv sunt acuzați de corupție. Anchetatorii au găsit la perchezițiile din luna mai nu mai puțin de 100.000 euro cash, din care 40.000 euro asupra lui și vreo 60.000 euro în trei borsete acasă la Dan Dorin Morenciu (detalii aici și aici ). După 4 luni în arest preventiv, el a fost plasat sub control judiciar de Tribunalul Bacău, care în 9 septembrie a admis solicitarea DNA Bacău. Măsura este valabilă pentru 60 de zile. „ În temeiul art. 215, alin. 2, lit. a şi d Cod de procedură penală, pe timpul controlului judiciar, impune inculpatului: – să nu depășească limita teritorială a României decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar; – să nu se apropie de Preda Elena, Rozoschi Maria Luminița, Andronache Gladior, Leonte Elena, Drăgușanu Ionela-Mihaela, Movilă Cristian, Oglinzanu Mihai-Marius, Cristescu Constantin, Rascarache Ioana-Cătălina, Iacob Ana-Maria, Alexa Daniela, Ciubotaru Alexandra-Andreea, Matei Neculai Victor, Doarbeș Ionuț, Afloarei Petronela Larisa, Vrînceanu Mihai Sebastian, Faraon Ionel, Neacșu Petru, Jigău Ciprian Constantin, Roșu Marius, Trăscăoanu-Stoian Ioan și Pîntea Luiza-Mariana şi să nu comunice cu aceștia direct sau indirect, pe nicio cale. În temeiul art. 215 alin. 3 Cod de procedură penală, atrage atenția inculpatului că în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive” – potrivit portalului instanței.

C.I.

Articolul precedent70 de poliţişti nemţeni instruiţi pentru conducere defensivă şi prioritară
Articolul următorMara Calista, deputat PNL: „A fost aprobată procedura de acces online a angajaților la datele din REGES”

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.