0:00

În perioada 12-19 septembrie, 70 de poliţişti de ordine publică şi de la rutieră din I.P.J. Neamț au participat la o nouă sesiune de instruire pentru conducerea autospecialelor în regim defensiv și prioritar.

70 de poliţişti nemţeni instruiţi pentru conducere defensivă şi prioritară, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Programul de instruire este menit să asigure dobândirea competențelor practice necesare pentru conducerea și manevrarea  autovehicului în condiții de siguranță pe drumurile publice, atât în regim de circulație normal, cât și în regim de circulație prioritar impus de situații deosebite.

Pregătirea specifică se realizează prin programe de pregătire în mod diferențiat, pe două niveluri, după cum urmează: nivelul I – parcurgerea unor programe de pregătire pentru personalul care conduce ocazional; nivelul II – parcurgerea  unor programe de pregătire pentru personalul care conduce frecvent  autospeciale cu regim de circulație prioritară, în vederea îndeplinirii unor activități sau misiuni specifice. Programul de pregătire specifică se parcurge la un interval de maxim 5 ani.

Acesta cuprinde un modul teoretic și unul practic, cel din urmă fiind posibil numai după finalizarea celui teoretic”, a precizat subinspector Ramona Ciodu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

70 de poliţişti nemţeni instruiţi pentru conducere defensivă şi prioritară, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiNivelul I al programului este axat pe conducerea defensivă şi cuprinde cel puţin următoarele teme: atitudinea la volan, pregătirea deplasării, deplasarea, aderenţa, accelerarea şi frânarea, inerţia, sisteme de siguranţă, ccontrolul derapajului, tehnici de conducere defensivă, practici periculoase la volan, proceduri în caz de accident.

70 de poliţişti nemţeni instruiţi pentru conducere defensivă şi prioritară, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiNivelul II al programului de pregătire specifică este axat pe conducere sportivă  şi elemente de pilotaj, în concordanţă cu misiunile specifice MAI:  tehnica negocierii corecte a virajelor,  menţinerea autovehiculului pe traiectoria corectă la viteză crescută, frânarea de urgenţă la limită, exerciţii de îndemânare specifice.

Aceste activități se desfășoară periodic și vor continua în perioada următoare, pentru dezvoltarea permanentă și menținerea unui nivel corespunzător de pregătire practică specific dinamicii mediului operativ.

Angela Croitoru

Foto: IPJ Neamț

Articolul precedentNeamț primește 24.000 doze pentru vaccinarea antigripală gratuită
Articolul următorFostul șef al Ambulanței Neamț, cel cu mită cash de 100.000 euro, a dat în judecată Ministerul Sănătății
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.