Fostul Director al Administraţiei Bazinale Prut Bârlad trimis în judecată de DNA. Prejudiciul în cauză: 2.506 lei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPetru Avram, fostul director al Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Prut-Bârlad din judeţul Vaslui a fost trimis în judecată de către procurorii DNA, în stare de libertate pentru abuz în serviciu şi influenţarea declaraţiilor.

„În perioada mai-iunie 2020, inculpatul Avram Petru, în calitatea menționată mai sus, ar fi dispus în mod nelegal ca utilaje și muncitori din subordine să efectueze gratis lucrări pentru deznisiparea a cinci puțuri situate pe terenul ce aparținea unei societăți comerciale.

Prin aceste demersuri, patrimoniul instituției publice ar fi fost prejudiciat cu suma de 2.506 lei, reprezentând contravaloarea combustibilului și a cheltuielilor cu forța de muncă.

În contextul apariției în spațiul public a unei anchete jurnalistice ce viza aspectele menționate mai sus, în datele de 10 și 17 februarie 2020, inculpatul Avram Petru ar fi încercat să-i determine prin constrângere morală pe aceeași subordonați să declare că lucrările respective ar fi fost făcute în afara orelor de program”, precizează comunicatul DNA de astăzi, 23 iunie.

Dosarul se judecă la Tribunalul Iaşi.

Petru Avram a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, tot pentru abuz în serviciu, împreună cu primarul, viceprimarul şi secretarul general al comunei Vatra Moldoviţei, legat de nişte detaşări formale făcute pentru trei angajaţi ai ABA (detalii aici)

Angela Croitoru

Foto: Facebook

Articolul precedentSumă record furată din casa unui ieşean: 500.000 de lei
Articolul următorStatul suportă 50 de bani din preţul carburanţilor la pompă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.