0:00

Guvernul a aprobat astăzi, 23 iunie, compensarea de 50 de bani pe litrul de benzină sau motorină, ceea ce înseamnă aproximativ 25 de lei pentru un plin de 50 de litri.

Compensarea se va face pentru o perioadă de 3 luni, începând cu 1 iulie, după care guvernul va stabili noi măsuri.

Pachetul la nivel naţional pentru această perioadă de compensare ajunge la o valoare de 2 miliarde de lei, jumătate din aceşti bani fiind suportaţi de bugetul de stat.

Anunţul a fost făcut de premierul Nicolae Ciucă într-un briefing de presă susţinut la Palatul Victoria astăzi, 23 iunie, în jurul orei 13,30.

Statul suportă 50 de bani din preţul carburanţilor la pompă, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Soluţia de compensare în sumă fixă de 50 de bani care se va aplica direct la pompă este o măsură care a fost adoptată şi de alte ţări. Şi mă refer aici la Spania şi Franţa. Mecanismul prin care asigurăm stabilitatea preţurilor la combustibili se va aplica pentru o perioadă de trei luni”, a precizat premierul Nicolae Ciucă.

Pe fiecare bon fiscal va fi evidenţiată această compensare, care nu constituie nici pe departe o gură de oxigen pentru populaţie sau pentru transportatori.

Angela Croitoru

Articolul precedentFostul Director al Administraţiei Bazinale Prut Bârlad trimis în judecată de DNA. Prejudiciul în cauză: 2.506 lei
Articolul următorAi nevoie de conectori? Iată ce trebuie să cunoști înainte de achiziție
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.