0:00

Foștii primari și… preocupările lor actuale (III), ZCH NEWS - sursa ta de informații

* Ion FRĂSINARU (Dămuc) – Din nefericire, a avut parte, cât a fost primar, de cel mai mare balamuc din Munții Neamțului, fiind acuzat de multe, dar, în final, justiția l-a scos basma curată. În prezent, este la al doilea mandat de… viceprimar, fiind un ajutor de nădejde al primarului Anton Covasan.

* Ion BLEJUȘCĂ (Dobreni) merită nota maximă, pentru că s-a retras din tot ceea ce înseamnă politică în Dobreni. Inginer agronom, domnul în cauză se ocupă numai și numai de profesie. Și bine face. Totuși, în sufletul său a rămas o undă de regret, privind la obiectivele care se realizează în comună și care poarta și marca… semnăturii sale.

* Petru MÂNDRU (Dochia) – De profesie dascăl de matematică, fostul primar își vede de pensie și de cele activități din gospodăria proprie, însă nu omite să critice activitatea actualei administrații publice locale, partea adversă declarând că “vremurile sunt cu totul altele”…

* Constantin FOLTEA (Dulcești) – După două mandate de primar, conu’ Costică s-a apucat serios de agricultură, însă, în urma sa a rămas o… “enigmă” neelucidată oficial: câte firme au turnat beton la temelia noii primării locale? Răspuns: trei, pentru că a fost nevoie de un refugiu în caz de “boambă” atomică și unul, probabil, contra… “rabicului căpresc”.

* Dorinel APALAGHIȚEI (Farcașa) – Neatenția din campania lui 2008 l-a adus, abia în această legislatură, în poziția de secund la comanda primăriei locale. Totuși, rămâne un foarte bun cunoscător al administrației publice locale, de care comunitatea are nevoie.

* Filip AZOIȚEI (Grințieș) – Cu toate că și astăzi tânjește după funcția de primar, domnul învățător a fost întrecut de două ori de doctorul veterinar și, deocamdată, nu prea mai are șanse.

* Gheorghe POPA (Pipirig), alias mister Ghiula, are o mare “dragoste”, primarul Marcel Prună, pe care-l acuză de multe. Cert este că fostul primar și-a descoperit o nouă vocație, scormonitul la plățile actualului executiv pentru lucrările (ne)făcute la drumurile din comună. Deh, fiecare cu durerile lui!

* Decebal ALBU (Podoleni) – Inginer agronom de meserie, după un stagiu lung în CAP-ul local, a ajuns, o vreme, în conducerea OJCA Neamț, apoi a fost primar, pe urmă tot la OJCA, instituție de la care s-a pensionat. În zilele noastre, nu mai este interesat nici de politică, nici de primărie. Și bine face!

*  Neculai STAN (Podoleni) – Pierderea funcției de primar l-a adus iarăși la vechiul loc de muncă, Depozitul Rezervelor Statului din comuna natală. Totuși, continuă să facă politică la nivel local, fiind consilier din partea PDL. (C. NEGRU)

Articolul precedentCupa Montaniarzilor, la final
Articolul următorCupa Prichindelul – baza selecției viitorilor fotbalişti