reclama autocenter

Constantin Catrinoiu

* Dan Ioan CĂRPUȘOR (Roman) – Într-o vreme, fostul edil romașcan era considerat unul dintre cei mai influenți primari din județul Neamț, cu atingere strictă la cele mai înalte curți politice și administrative ale țării. Numai că, excluderea din PSD, după rateul de la primărie, i-a marcat profund activitatea politică de pe malul stâng al Siretului. Chiar dacă nu a mai ajuns primar, Dan Ioan Cărpușor a avut un birou în Primăria municipiului Roman, deținând funcția de comisar la o fundație (organizație), chipurile, civică.

* Constantin CATRINOIU (Bicaz) – PDL-ist convins, domnul profesor s-a întors la prima dragoste – matematica, având catedra rezervată la liceul bicăzean. Din spusele unor prieteni, acum nu mai are parte de balamuc la ușa locului de muncă, iar nu peste multă vreme va fi înrolat în tabăra veteranilor din învățământ.

* Decebal ARNĂUTU (Târgu Neamț) – Fostul edil rămâne una dintre cele mai interesante figuri ale administrațiilor publice locale și, mai ales, politice. A fost inițiatorul celui mai mare credit pe cap de muritor de rând din județul Neamț – 246 miliarde lei, actuala administrație publică a Târgului declarând că nu s-a văzut nimic în urmă. În prezent, este mare crescător de animale, dar și un soi de staroste al ciobanilor de pe izlazurilor situate pe malurile Ozanei. Oricâtuși, nu este muritor de foame, iar ultima pupătură administrată Elenei Udrea nu o va uita niciodată.

* Ioan ILARIE (Roznov) – Domnul Jenel deține funcția de consilier local de când a predat ștafeta actualului primar, însă a rămas în istoria modernă a Moldovei cu o inițiativă plină de curaj acum vreo 15 ani: a pus rromii la treabă în comunitatea locală, metoda fiind preluată și de alți confrați din țară.

* Vasile CUCOȘ (Agapia) – Singura greșeală a ex-edilului agăpean a fost că n-a știut să se pună bine cu maica stareță de la mănăstirea pictată de Nicolae Grigorescu, cearta fiindu-i… fatală! În prezent, lucrează la una dintre marile companii județene, aflate în administrarea Consiliului Județean Neamț.

* Pantelimon ROȘU (Alexandru cel Bun) – Trebuie să recunoaștem, onorabilul dom’ profesor a fost și rămâne un personaj de o rară finețe. Este pensionar de câțiva ani, iar activitatea de consilier local vine așa, ca o boare, desigur, în susținerea perpetuă a actualului primar Ion Rotaru. (C. NEGRU)

Articolul precedentMuzeu de literatură la Târgu Neamț
Articolul următorBucuria liceelor tehnologice – subiecte diferențiate la BAC