iasi victor chirilaMagistrații Tribunalului Iași au respins, marți, 24 noiembrie, cererea de arestare preventivă pentru 30 de zile înaintată de procurorii DNA pe numele fostului vicepreședinte al Consiliului Judeţean Iași, Victor Chirilă, potrivit Agerpres.

Procurorii DNA l-au reținut luni, 23 noiembrie, pe Victor Chirilă, fost vicepreședinte al CJ Iași, consilier județean la data faptelor, pentru complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, și la fals intelectual. Detalii despre acest caz au fost oferite de DNA într-un comunicat de presă.

În același dosar a fost pusă sub control judiciar Irina Mihaela Rață-Hăpăleț, consilier în cadrul Direcției Proiecte și Dezvoltare Durabilă din CJ Iași la data faptelor, pentru abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, și fals intelectual.

Cei doi sunt cercetați într-un dosar disjuns din cel al președintelui CJ Iași, Cristian Adomniței, trimis în judecată de procurorii DNA, pentru favorizarea făptuitorului și fals intelectual în legătură cu serviciile de promovare a județului. (ZCH NEWS)

Articolul precedentDNA: Lichidator judiciar şi avocat judecaţi pentru corupţie
Articolul următorAdolescent decedat în centru de plasament
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.