Fost pompier din Roman, doborât de boală, ZCH NEWS - sursa ta de informații

După ce acum un an pompierii romaşcani şi-au luat adio de la Petrică Olariu, colegul lor răpus de boală la doar 36 de ani, astăzi militarii se vor despărţi de plutonierul adjutant şef Liviu Lipşa. În vârstă de 51 de ani, fostul pompier, trecut în rezervă în 2010, a murit în ziua de 23 august, în spital, unde a fost tratat pentru o boală incurabilă. Ieri, trupul neînsufleţit a fost depus la capela cimitirului Eternitatea din Roman, iar astăzi va avea loc înmormântarea.

Conform datelor furnizate de ISU Neamţ, Liviu Lipşa s-a născut în localitatea Negreşti, judeţul Vaslui, a urmat şcoala primară în localitatea natală, iar gimnaziul şi liceul în Roman, judeţul Neamţ. După satisfacerea stagiului militar, s-a angajat şi a lucrat ca recepţioner marfă la două societăţi din Roman, respectiv pompier la un depozit de mărfuri. Urmare a bunelor aprecieri de la locul de muncă, i se aprobă în anul 1986 încadrarea ca subofiţer pe funcţia de conducător auto (autospeciale) la Compania a II-a de Pompieri Roman din cadrul Grupului de Pompieri Neamţ, dobândind gradul de sergent major. Din anul 1998 subofiţerul a fost încadrat pe funcţia de comandant echipaj (şi conducător autospeciale), fiind trecut în rezervă cu data de 31.05.2010.

„Pe parcursul celor 23 de ani de activitate în cadrul unităţii, subofiţerul a dovedit interes în pregătirea profesională, acumulând o bogată experienţă în stingerea incendiilor şi gestionarea altor situaţii de urgenţă din raionul de intervenţie”, se arată în comunicatul Biroului de Presă al ISU Neamţ. „A participat şi s-a implicat în mod direct în întreţinerea tehnicii de intervenţie şi a accesoriilor din dotare, fiind adesea solicitat de către colegi pentru rezolvarea problemelor specifice domeniului tehnic-utilaj. Subofiţerul a participat la nenumărate intervenţii, remarcându-se prin dăruire şi pricepere, asigurând coeziunea echipajului pe care l-a comandat. Faţă de camarazi avea o influenţă pozitivă, fiind respectat şi preţuit de către aceştia. Având o conduită foarte bună atât în unitate, cât şi în societate, a fost pentru şefi, prin corectitudine şi ţinuta profesională şi morală, un subordonat model”.

La rândul său, comandantul Detaşamentului Roman, Mihai Parasca, a declarat că şi-l va aminti pe plutonierul Liviu Lipşa ca pe un coleg pe care se putea baza la intervenţii. Fostul pompier va fi înmormântat la ora 13,30 fără onoruri militare, conform dorinţei familiei. (C. MIRCEA)

Articolul precedentJandarmeria rurală, la Neamţ
Articolul următorPrimarul Roznovului și „pensioara” primarilor