Primarul Roznovului și „pensioara” primarilor, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Discuțiile apărute după ideea vicepremierului Liviu Dragnea, privind emiterea unei decizii, prin care primarii, consilierii locali și județeni să aibă liber la transfer de la un partid la altul, au scos la iveală faptul că primarii se simt discriminați față de parlamentari, aleși, și unii, și alții, tot uninominal. Numai că, în fața acestei situații, a mai ieșit la iveală un aspect, după eternul principiu, ”unde dai și unde crapă”.

Astfel, primarul Ionel Ciubotaru, de la Roznov, propune ca primarii, după cel puțin două mandate, să primească, după retragere, o pensie specială, așa cum vor parlamentarii să-și voteze. Nu de alta, dar pentru somnul de patru ani, sau mai mult pentru cei cu vechime  pe ogorul fostului cartier Uranus din București, aleșii parlamentari merită și ei o pensioară în plus, evident, ca bonus pentru dezastrul legislativ actual. Ideea primarului roznovean ar putea fi pusă, totuși, în practică, edilii urmând să primescă și ei un supliment de viteză, precum veteranii, invalizii, orfanii sau văduvele de război.

Cum veteranii sunt deja pe cale de dispariție, locul rămas liber ar putea fi luat de primari, mai ales acei care n-au făcut mai nimic în comunele sau orașele pe care le-au păstorit o vreme. În definitiv, de ce să beneficieze unii de anumite avantaje, iar alții, nu? În concluzie, iată, primarii sunt iarăși discriminați, mai ales în fața celor care au ajuns în Parlament pentru 1.000-1.500 de voturi obținute la alegeri. (C. NEGRU)

Articolul precedentFost pompier din Roman, doborât de boală
Articolul următorMărgineni: Sistemul de alimentare cu apă