ACTUALIZARE Fostul ministru Gabriel Berca reţinut de DNA! COMUNICAT DNA, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiACTUALIZARE: Fostul ministru de Interne Gabriel Berca a fost reținut joi de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Bacău, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Comunicat DNA, AICI.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Fostul ministru de interne Gabriel Berca a sosit joi (23 iulie) la sediul DNA Bacău. Surse judiciare au declarat, pentru AGERPRES, că Berca a fost chemat pentru audieri în dosarul în care este cercetat și fostul deputat Mihai Banu. La sosirea la sediul DNA, Berca a susținut că nu cunoaște motivul pentru care este audiat. Gabriel Berca este cercetat de DNA pentru că, în 2012, prin intermediar, ar fi cerut, în tranșe, peste 180.000 euro ca să-și folosească influența pe lângă membri ai Guvernului în vederea alocării de fonduri unei primării, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare. Sursele au arătat că Berca, prin intermediul lui Mihai Banu (în acea perioada deputat) a pretins și primit, atât pentru sine cât și pentru partidul din care făcea parte, în mai multe tranșe, peste 180.000 euro. Fostul deputat liberal de Bacău Mihai Banu a fost arestat preventiv, la 10 iulie, pentru 30 de zile, în urma unei decizii luate de o instanță de judecată de la Curtea de Apel Bacău. El fusese reținut de procurorii DNA sub acuzația de trafic de influență.

,,În perioada 2010-2012 a pretins și primit de la un om de afaceri, suma de 270.000 euro, pentru ca, în calitate de deputat, să-și folosească influența personală sau prin intermediul altui demnitar, pe lângă membri ai Guvernului României, în vederea alocării unei sume de bani către o primărie de pe raza județului Bacău”, se preciza într-un comunicat al DNA.

Tot în cursul dimineții, la audieri s-a aflat și omul de afaceri Viorel Rusu, cel care este denunțător în dosarul lui Banu. (ZCH NEWS)

Articolul precedentEchipele de liga a II-a se pot retrage până pe 29 iulie
Articolul următorCititorii ZCH NEWS propun: Salvarea locurilor de joacă, prin înfiinţarea funcţiei de responsabil! Ce părere aveţi? Aveţi alte propuneri?
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.