Burleanu 02Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, a dat un termen de gândire cluburilor din liga secundă până pe 29 iulie, dacă pot suporta, din punct de vedere financiar, costurile disputării campionatului 2015-2016. În cazul în care formaţiile înscrise dau un răspuns afirmativ şi apoi se răzgândesc, retrăgându-se din competiţie, ele riscă retrogradarea în ultima ligă din judeţele din care provin. Acest aspect nu era cunoscut de către reprezentanţii cluburilor. Până acum, o echipă ce se retrăgea din competiţie, pierdea jocurile rămase de disputat până la finalul campionatului, dacă se retrăgea din retur, sau i se anulau toate rezultatele, dacă se retrăgea din tur şi apoi se putea înscrie într-o ligă inferioară în campionatul următor.

”Până la data limită s-au înscris 27 de echipe în Ligaa II-a care au fost repartizate în două serii, Seria I cu 13 echipe, Seria a II-a cu 14 echipe. Sistemul de joc este cel de până acum, play-off/play-out. În acelaşi timp, le-am transmis cluburilor, iar luni (27 iulie – n.r.) acest lucru va fi întărit şi din punct de vedere regulamentar, că o echipă care începe competiţia şi se retrage ulterior, atunci ea va fi retrogradată în ultimul eşalon fotbalistic în judeţul respectiv. Acest lucru nu era cunoscut de cluburi, de aceea, până la 29 iulie, fiecare are dreptul să se gândească încă o dată dacă începe competiţia sau nu. La 29 iulie putem să ajungem şi la o singură serie, în care nu se va mai juca play-off/play-out, chiar din următorul sezon, în contextul în care mai mult de cinci echipe se retrag, adică dacă ele conştientizează că au şanse mari să se retragă pe parcusul competiţiei. Şi astfel, în loc să se ducă în Liga a V-a sau a VI-a, fac un pas înapoi şi joacă în Liga a III-a. Până acum regulamentul era sancţiune cu retrogradare în eşalonul imediat inferior pentru retragere, dar de acum va fi unul mult mai dur pentru a nu afecta competiţia, a declarat Răzvan Burleanu.

Deşi termenul limită de înscriere în Liga a II-a a expirat pe 20 iulie, FCM Dorohoi s-a înscris şi ea în campionat, cu acceptul FRF şi al celorlalte 27 de cluburi. Dacă pe 29 iulie, cinci, sau şase formaţii se vor retrage şi se vor înscrie în Liga a III-a, liga secundă va avea doar o serie, dacă nu, ea va rămâne cu două serii, în următoarea alcătuire:

Seria I:

– ACS Berceni
– ACS Bucovina Pojorâta
– ACS Dacia Unirea Brăila
– ACS Rapid CFR Suceava
– AFC Chindia Târgovişte
– AFC Dunărea 2005 Călăraşi
– AS SC Bacău
– CS Baloteşti
– CS FCM Dorohoi
– FC Gloria Buzău
– FC Oţelul SA
– FC Ceahlăul
– SC FC Farul Constanţa
– SC FC Rapid

Seria a II-a:

– ACS FC Academica Argeş
– ACS FCM Baia Mare
– ACS Şoimii Pâncota
– ACS UTA Bătrâna Doamnă
– ACSM Râmnicu Vâlcea
– CS FC Bihor Oradea
– CS FC Caransebeş 1913
– CS FC Olimpia 2010 Satu Mare
– CS Gaz Metan Mediaş
– CS Metalul Reşiţa SA
– CS Mioveni
– SC FC Braşov
– SC Universitatea Cluj SA
– Unirea Tărlungeni (Mihai STOIAN)

Articolul precedentDoi tineri de 18 ani, răniţi în accident
Articolul următorACTUALIZARE Fostul ministru Gabriel Berca reţinut de DNA! COMUNICAT DNA
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.