0:00

Fost director de Colegiu Național trimis de DNA în judecată pentru o mită de 300 de euro, ZCH NEWS - sursa ta de informații300 de euro ar fi fost „prețul” pentru un transfer de la un Colegiu Tehnic la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Iași.

Conform unui comunicat emis de DNA, „La data de 28 august 2023, inculpatul Nistor Gheorghiță, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit, prin intermediul inculpatei Ariton Anca, de la inculpata Sănătescu Andreia-Irina suma de 300 euro, pentru a asigura transferul fiului acesteia din urmă de la un colegiu tehnic la Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, pe care-l conducea”. Aceeași sursă menționează că că banii ar fi fost primiți chiar pe holul liceului.

Colegiul Național Vasile Alecsandri din Iași s-a remarcat prin rezultate bune la examenul de Bacalaureat, în 2023 înregistrând un procent de promovabilitate de 98,6%.

La finalul lunii august din acest an, când s-ar fi produs fapta, directorul Nistor Gheorghiță declara pentru Ziarul de Iași: „Eu cred în justiție și în nevinovăția mea”.

Z.C.

FOTO: cnvais.ro

Articolul precedentFOTO. Acoperişul unui bloc din Piatra Neamț a fost smuls de vânt. Asociaţia de proprietari va fi amendată
Articolul următorS-a lansat Alianța Dreapta Unită: primele reacții din Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.