0:00

S-a lansat Alianța Dreapta Unită: primele reacții din Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUSR, PMP și Forța Dreptei au încheiat un protocol de colaborare și au format Alianța Dreapta Unită, care va candida pe liste comune ale alegerile din 2024.

Cei trei lideri ai formațiunilor politice au lansat mesaje optimiste pentru anul electoral viitor, încercând să poziționeze noua formațiune ca o alternativă liberală la actuala guvernare.

„Astăzi orice om care își dorește altceva pentru țara asta, care crede cu adevărat în progres, în inițiativă, în responsabilitate individuală, în capacitatea fiecărui om de a reuși în viață, în capacitatea de a avea în sfârșit în țara asta o conducere care să iubească țara asta și să o ducă în direcția corectă”, a declarat fostul premier Ludovic Orban, liderul Forței Dreptei.

În privința protocolului efectiv de colaborare, președintele USR, Cătălin Drulă a dat câte indicații „Ne axăm foarte mult în acest moment pe structurarea campaniei pentru europarlamentare. (…) Pe 10 iunie ne vom uita pe cifre reale de voturi, nu pe sondaje. E o alianță bazată pe lucruri pe care noi le credem, le simțim, nu e o tactică. Nu e un aranjament prin care încercăm să vedem cum putem crește niște procente”.

Situația în Neamț rămâne neclară

S-a lansat Alianța Dreapta Unită: primele reacții din Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDecizia de la nivel național a fost anunțată și în teritoriu, în Neamț, dar deocamdată la nivel local nu a fost luată nici o hotărâre. „Astăzi s-a format Alianța Dreapta Unită, un pol de dreapta care sa fie o opțiune de vot credibilă la guvernarea dezastruoasa PSD-PNL. În acest moment știm detalii și discutăm despre participarea la alegerile europarlamentare cu o listă comună. Cât despre situația Alianței în judetul Neamț, pot spune ca până în acest moment nu au avut loc discuții cu liderii celorlalte partide. În aceste condiții, consider că este prea devreme să vorbim despre termenii unei colaborări la nivelul județului Neamț pentru alegerile locale sau parlamentare”, a declarat Maria Apostol, consilier județean USR Neamț.

S-a lansat Alianța Dreapta Unită: primele reacții din Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn mesaj asemănător a fost dat de liderul PMP Neamț, Bogdan Gavrilescu. El a declarat în urmă cu câteva zile, pentru Mesagerul de Neamț că situația de la Neamț va fi lămurită după anunțul oficial al alianței făcut astăzi (amănunte aici).

Z.C.

Articolul precedentFost director de Colegiu Național trimis de DNA în judecată pentru o mită de 300 de euro
Articolul următorComunicat de presă. Amendament la Legea Bugetului depus de parlamentari PSD – 2.800.000 pentru UPU Piatra Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.