Asociaţia Forumul Montan din România, filiala Neamţ, în parteneriat cu  Instituţia Prefectului şi Consiliul Judeţean Neamţ organizează joi, 21 noiembrie 2013, ora 9, un simpozion dedicat fermierilor şi crescătorilor de animale din zona de munte, sub denumirea „Viitorul agriculturii montane în viziunea noii Politici Agricole Comune şi a noului Program Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020”.

La eveniment vor fi prezente autorități judeţene şi lectori și profesori universitari, personalităţi  recunoscute la nivel naţional şi european cu competenţe în domeniu: prof. dr. Radu Rey, preşedintele Forumului Montan Român, dr. Avram Fitiu,  conf. univ. Universitatea Babeş Bolyai Cluj Napoca,  dr. ing Ioan Păşcănuţ de la  Institutul de Cercetări Montanologice Cristian Sibiu și prof.  Petre Cătineanu, preşedintele grupului de producători agricoli ARDAN Bistriţa Năsăud.

Manifestarea se fa desfășura  în prezența reprezentanţilor Direcţiei pentru Agricultură, Agenţiei de Plăţi  şi Intervenţii în Agricultură, a Direcţiei Sanitar-Veterinare, a Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală, și ai Direcţiei Silvice.

De asemenea, la eveniment sunt invitați primari din zona de munte a județului Neamț și membri ai asociațiilor comunale și județene ale crescătorilor de animale. (I.C.)