florin marin 02

Managerul general Florin Marin este singura certitudine la reunirea lotului fotbaliștilor pietreni, prevăzută astăzi, la ora 11, la Stadionul Municipal. Conducerea n-a reușit perfectarea niciunui transfer, deși alte formații, precum FC Brașov, au semnat deja contracte cu 3 jucători. Florin Marin va prelua atribuțiile pe care le-a avut Gheorghe Chivorchian atunci când a activat pe această funcție în cadrul FC Ceahlăul, dar este greu de crezut că va da treningul pe costum. Mai mult ca sigur Florin Marin va răspunde de rezultatele echipei, cot la cot cu antrenorul Marin Barbu, dar cel ce va fi demis, în cazul unor rezultate nesatisfăcătoare, va fi ”Magiun”, întrucât el este antrenor principal. Cei doi vor afla astăzi obiectivul formației pentru sezonul 2014-2015, care nu poate fi decât o clasare mai sus de ultimele 6 locuri, ce duc, la finalul sezonului, în Liga a II-a. Odată cu venirea lui Florin Marin, vicepreședintele Florin Costea, adus la începutul anului de la Dinamo, a plecat acasă. În dreptul acestuia nu s-a putut consemna nicio realizare, timp de aproape jumătate de campionat, astfel încât s-a renunțat la serviciile lui.

Se anunță o vară cu pregătire ”draconică”

Venirea lui Florin Marin la Ceahlăul a produs frisoane în rândul fotbaliștilor trecuți de 30 de ani, care nu se pot acomoda cu antrenamentelor draconice impuse de acesta. De altfel și Marin Barbu semnala faptul că pregătirea fizică a fotbaliștilor lasă de dorit.

”Dacă ar fi să fac antrenamente la intensitatea celor din primul meu mandat, atunci când jucători la Ceahlăul erau antrenorii de azi, Mihai Ionescu, Costel Ilie, Costel Enache, Axinia, nu știu câți jucători ar mai rămâne la Ceahlăul. Dar, odată și-odată va trebui să fac antrenamente la intensitate maximă”, avertiza tehnicianul Marin Barbu încă de la finalul campionatului trecut. Pentru Jula și Cânu, ajunși la final de contract, nu s-au prelungit angajamentele, singurul care a beneficiat de ”atenția” conducerii administrative, din acest punct de vedere, fiind mijlocașul Marius Onciu. Fostul căpitan Marian Constantinescu, regretă faptul că nimeni din conducerea Ceahlăului nu l-a sunat să-i spună care sunt intențiile clubului, în ceea ce-l privește.

Cunoscut pentru atașamentul lui față de culorile clubului, iubit de suporteri, mijlocașul, care între timp a acceptat oferta celor de la FC Brașov, a spus, dezamăgit: ”Înainte de a semna cu FC Brașov am sunat conducerea clubului pentru a vedea dacă mi se va prelungi contractul. Mi-aş fi dorit să continui, dar nu a depins de mine. La un moment dat nu îmi răspundea nimeni, după aia mi-a răspuns la telefon domnul Măstăcăneanu, domnul Ştefan nu a mai răspuns la telefon. Am înţeles că nu s-a mai dorit continuarea mea sub culorile galben-negrilor şi din păcate trebuie să plec. Îmi pare rău, dorinţa mea era, aşa cum am mai declarat şi cu alte ocazii, să rămân. Dar nu a depins de mine. Nimeni nu mi-a spus clar ce se dorește cu mine, astfel încât am ales să plec la Brașov, acasă. Eu tot timpul m-am pus în slujba echipei şi am încercat să dau tot cei mai bun din mine, iar dacă era să fac o alegere, între FC Braşov sau Ceahlăul, sau oricare altă echipă care m-a dorit, pentru că am mai avut o ofertă și de la Chiajna, inima mea era la Ceahlăul”. În acest moment, din lotul jucătorilor ajunși la final de contract, doar Stana mai poartă negocieri cu conducerea Ceahlăului, dar rămânerea lui va depinde și de dorința lui Florin Marin.

Convocare stadion

Se achită datoriile?

Înainte de a ajunge la reunirea lotului, programată pentru astăzi dimineaţă pentru ora 11 (prezenţa în vestiar) când va fi prezentat oficial Florin Marin, jucătorii Ceahlăului încă aşteaptau să încaseze restanţele financiare de la conducerea clubului. Dacă Marin Barbu spunea înainte de plecarea în vacanță că până la reunirea lotului primarul Gheorghe Ștefan ”a promis că face ce face și achită restanțele financiare, iar, pe viitor, cine acceptă noile condiții financiare, poate să rămână, iar cine nu, e liber să plece”, Iuliean Boghian, directorul de marketing al Ceahlăului, declara la mijlocul acestei săptămâni că restanțele vor fi achitate într-un interval mai lung de timp. Ori și acest aspect are o importanță vitală în viața unei echipe, care a plecat în vacanță cu obiectivul îndeplinit, dar cu ”goluri” semnificative în buzunare. Pentru unii, vacanța înseamnă recuperare, iar mulți dintre jucători își plătesc din propriile conturi tratamentele medicale, după cum a precizat portarul Martin Jicha, cel care a ales să plece de la Ceahlăul înainte de finalul sezonului.

Cantonament în Serbia

Luni, 16 iunie, după reunirea lotului şi prezentarea lui Florin Marin, jucătorii au programată o singură şedinţă de pregătire, de readaptare la efort. De marţi, componenții lotului vor avea parte de două antrenamente, iar pentru ziua de miercuri se încearcă şi disputarea unui joc-școală pentru a vedea la lucru jucătorii ce vor veni în probe. De joi începând lotul lărgit al Ceahlăului, completat și cu fotbaliști de la echipa a doua, va participa la o primă etapă de pregătire centralizată, pe plan local, care se va încheia, cel mai probabil, sâmbătă, 28 iunie. Duminică, 29 iunie va fi zi liberă pentru jucători, iar de luni, adică peste două săptămâni, întreg lotul își va muta cantonamentul în Serbia. În loc de Dravograd (Slovenia), oficialii din conducerea echipei pietrene au optat ca turneul meciurilor amicale din această vară să se desfăşoare la Zlatibor. Varianta Zlatibor – Serbia, este mai ieftină, decât cantonamentul din Slovenia.

În plus, jucătorii nu vor pleca în cantonament cu avionul, ci cu autocarul. Marin Barbu și Florin Marin trebuie să își facă planuri pentru obiectivul principal, salvarea de la retrogradare, dar și pentru parcursuri cât mai lungi în Cupa României și Cupa Ligii, ultima organizată din această vară în premieră de Liga Profesionistă de Fotbal. Săptămâna aceasta se dorește testarea jucătorilor veniți în probe (se vorbește de nu mai puțin de 10 fotbaliști români și străini liberi de contracte, veniți pe ”filiera” Vicențiu Iorgulescu, devenit, între timp, impresar) în două meciuri – școală programate pentru miercuri, 18 iunie și sâmbătă, 21 iunie. Apoi, nemțenii ar putea juca un meci de verificare cu FC Botoșani, pe 27 iunie, la finalul stagiului de pregătire de la Piatra Neamț. Pe 25 iulie va fi programată prima etapă din campionatul 2014-2015, etapă care va fi precedată de primele meciuri din Cupa Ligii, preconizate a se disputa pe data de 21 iulie.

Cristi SOROCEANU

Articolul precedent“La Cetatea Neamțului plouă în toate sălile de la parter și etaj”
Articolul următorDeviz utopic / 100 de milioane de euro pentru fixarea dealurilor Pietrei