0:00

Antrenorul Florin Marin s-a decis să nu părăsească echipa pietreană decât în cazul aceasta va fi nevoită să se retragă din campionat, din cauza lipsei banilor. Tehnicianul principal al formației pietrene a fost afectat direct în turul campionatului Ligii I de frământările din sânul echipei, generate de neachitarea restanțelor financiare ale jucătorilor. Aceștia au refuzat constant să mai răspundă comenzilor staff-ului tehnic la antrenamente și s-au pregătit separat, prefațând dezastrul din ultima etapă a turului, 0-6 cu U Cluj, care a dus echipa pietreană pe loc retrogradabil: 15, cu numai 14 puncte, în 17 etape. Florin Marin spune că aceste probleme afectează întreg fotbalul românesc și își dorește rezolvarea lor, însă acest aspect nu mai cade în sarcina lui. Pe de altă parte, conducerea clubului continuă negocierile pentru vânzarea jucătorilor, dar cel mai curtat club, din acest punct de vedere, este Viitorul lui Gheorghe Hagi.

Problemele financiare dublate de cele de lot

După dezastrul înregistrat cu U Cluj, în ultima etapă a turului, cu perspectiva neachiziționării niciunui jucător valoros în această iarnă, ”Flocea” a spus că totul depinde de conducerea administrativă, întrucât el nu lasă echipa la greu.

”N-am mai câștigat un meci din septembrie. Jucătorii au problemele lor financiare. În privința problemelor financiare, eu nu am negat că nu sunt. Sunt probleme, ca peste tot. Nu numai noi avem probleme, întreg fotbalul românesc are probleme financiare. În plus nu am putut să folosesc o serie de jucători accidentați sau suspendați. Este vorba de Achim, Clonin, sau Cazan, care au fost accidentați și de Dumitraș, care a fost supendat, într-un meci foarte important, cum a fost cel cu CSMS Iași, sau indisponibil, cu U Cluj”, a declarat Florin Marin.

Întrebat, dacă nu cumva unii jucători au și mimat că sunt indisponibili, deoarece nu au dorit să riște accidentări într-o perioadă delicată în care-și caută o nouă echipă, deoarece pot deveni liberi de contract, din cauza datoriilor pe care le au de încasat, antrenorul principal al Ceahlăului spune că, în niciun caz nu se putea baza pe jucători ”nefericiți”.

”Nu poți să te concentrezi la fotbal când ai alte probleme, financiare. E normal că pe jucătorii îi motivezi mai greu, că nu au o concentrare 100% dacă au gândul în altă parte. Sunt convins că dl. Măstăcăneanu și ceilalți din conducerea clubului vor rezolva problemele. Problema financiară este peste tot în fotbalul românesc. Trebuie să vină investitori, care să aibă o stabilitate din punct de vedere financiar. Este foarte greu, în situația în care nu sunt bani. Sunt mai mulți factori de care depinzi la o echipă, pentru a putea spera la un loc mai bun în clasament”, crede Florin Marin.

Speră într-un nou patron

Tehnicianul principal al Ceahlăului, crede că în cazul în care echipa va fi vândută unui alt investitor, e normal ca acesta să vină cu o altă conducere și, în acest caz, ar renunța la funcție, dar, până atunci nu lasă echipa la greu. Singura problemă ce se va pune va fi prezența la meciurile din retur, deoarece fără buget e greu de crezut că echipa se va putea prezenta la jocuri.

”E normal ca noul patron să aibă o altă echipă. Eu sper ca noul investitor să rezolve problemele financiare și Ceahlăul să urce în clasament. Este un campionat greu, în care la final, vor retrograda 6 echipe. Sper ca noul investitor să nu fie unul care nu se ține de promisiuni. În privința antrenorilor, știți cum e. Ne supunem deciziilor conducerii. Normal că munca mea și a staff-ului meu este afectată de acest lucru. E logic. În momentul când lucrezi cu jucători nemulțumiți, normal că lucrurile nu merg cum ar trebui. De aceea, eu sper și cred că restanțele financiare se vor rezolva, pentru că, teroretic, de la locul 8 în jos, orice echipă poate retrograda”, crede antrenorul principal al Ceahlăului, care, în lipsa banilor nu a avut prea multe soluții la îndemână pentru a-și motiva jucătorii.

”M-a nemuțumit faptul că nimeni nu a arătat dorință și n-a avut atitudine în teren. E normal ca spectatorii să fie nemulțumiți, iar antrenorul e principalul vinovat. Am încercat să le dau încredere în forțele lor și să le spun că nu asta e valoarea lor și că ei pot juca mai bine. Depinde de ei și de atitudinea lor din teren. Pe finalul campionatului jucătorii au devenit blazați, copleșiți de probleme, ori asta le-a afectat moralul și pregătirea”, crede Florin Marin.

Continuă negocierile pentru vânzarea jucătorilor

Actualii diriguitori ai Ceahlăului continuă negocierile cu diverşi impresari pentru vânzarea jucătorilor spre echipele din ţară şi străinătate ce fac oferte teoretice, deocamdată, pe adresa clubului.

”Negocierile se pot continua pentru transferuri, deoarece multe dintre numele jucătorilor pentru retur ar putea fi altele pe mai multe posturi”, a afirmat Viorel Măstăcăneanu, preşedintele CA al FC Ceahlăul.

Cel mai curtat jucător al Ceahlăului continuă să fie tânărul fundaş central Andrei Marc, despre care se spune că s-au interesat în această iarnă FC Sevilla, Serif Tiraspol şi Gyor. Andrei Dumitraş în schimb rămâne interesant pentru Liga I, Viorel Măstăcăneanu precizând că e în continuare aproape vândut la o echipă din campionatul intern, surse din cadrul clubului indicând că e foarte aproape de Ghencea, dacă patronul Ioan Nicolae, prin directorul Narcis Răducan, nu-l va deturna către Astra Giurgiu. Sebastian Chitoşcă este dorit de Miriuţă la Gyor,la pachet cu Marc, în timp ce internaţionalii Calancea (Republica Moldova) şi Slavikas (Lituania) vor da curs, cel mai probabil, unor oferte din Rusia. De soarta şi preţul tinerilor internaţionali de tineret Ştefănescu şi Popadiuc s-au interesat de asemenea o serie de impresari din țară și din spațiul ex-sovietic, aşa că e foarte probabil ca reunirea lotului să nu-i mai găsească în vestiarul Ceahlăului. Dintre jucătorii aflaţi la final de contract, conducerea pare interesată de prelungirea acordului cu fundaşul Lucian Cazan, în timp ce pentru Adrian Gheorghiu vârsta de 33 de ani constituie un impediment important şi, cel mai probabil, nu îi va mai fi prelungită înțelegerea cu formaţia nemţeană.

“Dacă nu se ajunge la semnarea actelor de predare a pachetului majoritar al clubului, analizăm toate ofertele ce vor fi concrete şi ne vom opri la numai două plecări după ce ne vom consulta cu staff-ul tehnic”, a conchis președintele Măstăcăneanu.

Mihai STOIAN

Articolul precedentPetiție pentru autostrada Ungheni-Târgu Mureș: SALVAŢI MOLDOVA DE SĂRĂCIE!
Articolul următorAici sunt banii dumneavoastră: 80% încasări la buget, 74% plăți făcute