pietricica turism

Florin Iordache și-a anunțat demisia din funcția de Ministru al Justiției, într-o conferință de presă organizată astăzi, 9 februarie, puțin înainte de ora 15.

Demisia vine după ce OUG 13/2017, pentru modificarea Codului Penal și a Codului de procedură penală a stârnit poate cele mai vehemente proteste postdecembriste în România. Florin Iordache a refuzat să răspundă la întrebările presei, n-a mai cerut #altă întrebare, rezumându-se la o declarație scurtă: ”De când am venit la Ministerul Justiției, mi-am propus și am efectuat toate demersurile legale pentru a remedia o serie de probleme existente și destul de sensibile. Asa cum ați văzut și dumneavoastră, toate inițiativele asumate sunt legale și constituționale. Proiectele propuse s-au aflat în dezbatere publică, organizată de Ministerul Justiției, iar acum sunt în dezbatere parlamentară. Cu toate acestea, pentru opinia publică nu a fost suficient, drept pentru care am hotărât să îmi înaintez demisia din funcția de ministru al Justiției”

Florin Iordache nu dispare, însă, din scena politică. El se va întoarce în Parlament, unde reprezintă PSD, el fiind ales pe listele acestui partid în județul Olt. (ZCH News)