reclama autocenter

Trei persoane din Neamț sunt cercetate în dosarul care a adus Direcția Generală Anticorupție în județ. Este vorba despre un funcționar al Casei Județene de Pensii Neamț și, se pare, doi dintre beneficiari, pensionați fără acte-n regulă. În cauză este cercetată și o persoană din Gorj, care ar fi falsificat niște cărți de muncă. Toți patru sunt cercetați în stare de libertate.

Procurorul Virgil Cornea, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, spune că, ”în acest moment, se fac cercetări şi sunt verificate documente şi înscrisurile confiscate la percheziţii. Se lucrează şi la estimarea prejudiciului. Cele 4 persoane au calitate de suspect şi nu s-au luat măsurile preventive privative de libertate. Dacă va fi cazul, se vor impune şi acestea. Persoana de la Gorj este cercetată pentru falsificarea unor cărţi de muncă. De la Neamţ, este vorba de un funcţionar de la Casa de Pensii, care nu are funcţie de conducere”.

În Gorj, descinderi au fost făcute într-o singură comună din Gorj, fiind vizată o persoană care ar fi falsificat documente pentru întocmirea unor dosare de pensionare. ”Nu are nicio calitate specială. Este, pur și simplu, un individ care falsifica documente pentru cetățeni din Neamț. Dosarele de pensionare erau utilizate în Neamț. Nu se fac audieri. Este vorba de patru persoane, care vor fi cercetate în libertate. La percheziții, au fost ridicate documente relevante pentru probatoriu. Este vorba despre documente falsificate. Traficul de influență este pentru funcționarul de la Casa de Pensii de la Neamț”, a declarat, pentru Gorjeanul, Sarmizia Fetcu, purtătorul de cuvânt al DGA.

(Gianina Buftea)

Articolul precedentExpoziție de excepție la Complexul Muzeal Neamț
Articolul următorFlorin Iordache și-a dat demisia din funcția de Ministru al Justiției
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.