Florin Constantin (Divertis) dezvăluie coşmarul victimelor exploziei de la Iaşi, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiFlorin Constantin, membru al trupei Divertis, face un apel disperat, pe Facebook, în favoarea victimelor exploziei de la Iaşi de acum o săptămână.

Actorul locuia în blocul de pe strada Văscăuțeanu şi povestește, pe rețeaua de socializare, coşmarul birocratic prin care sunt nevoiţi să treacă aceşti oameni. Apelul, din care vă oferim fragmente, constituie o radiografie sinceră a societăţii româneşti de azi.

“Ajutor
A ajuta un om, înseamnă a-i face bine şi a-l sprijini atunci când are nevoie. Fără să-l umileşti, fără să-l pui pe drumuri, fără să-l chemi la nenumărate ghişee şi birouri, fără să-l trimiţi după copie după buletin, adeverinţă de salariat, adeverinţă cu venitul de pe ultima lună sau ultimele 3 luni, adeverinţă de la casa de pensii că are pensie, adeverinţă de la administraţia financiară că n-are nici un venit sau orice altfel de adeverinţe, dovezi, probe, hârtii, aprobări, rezultate ale expertizelor, anchetelor, proceselor, constatărilor, aprobărilor şi miilor de proceduri menite să-l facă pe om să renunţe la ajutor, să înnebunească sau să moară.

(…)

A trecut o săptămână deja de la dezastru şi primăria nu a fost capabilă nici măcar să dea un comunicat oficial în care să se spună în clar că în strada Văscăuţeanu din Iaşi a avut loc o explozie datorată gazului metan, un bloc aproape s-a dărâmat, doi oameni au murit şi alţii se zbat între viaţă şi moarte. Stai liniştită Doamnă Primărie, oamenii din acel fost bloc sunt oameni bătrâni, bolnavi, şocaţi, contribuabili la zi, fără haine de schimb, fără speranţă, fără aşteptări, fără o sticlă de apă şi fără un colţ de pâine oferite de tine. Stai liniştită Doamnă Primărie, ne vom plăti în continuare taxele şi impozitele şi nimeni dintre noi nu va veni cu furci şi topoare în faţa preamăritului tău sediu.

(…)

Stai liniştit Domnule Guvern, nimeni dintre ai tăi nici măcar nu a mimat vreun interes pentru noi, nu ştim procedurile şi nu avem capacitatea de a ajunge până la tine ca să ne poţi umili în cazul în care ţi-am cere ceva.
Plimbaţi-vă liniştite pe lânga bloc stimate comisii, comitete, instituţii, ministere, televiziuni, ziare, să nu credeţi că nu am remarcat cămăşile albe, radiotelefoanele de la brâu, ochelarii de firmă, maşinile de lux cu antemergători şi figurile voastre afectate şi importante. Ştim că veţi munci până la epuizare ani de zile şi pe salarii imense ca să aveţi nişte concluzii şi nişte rezultate din care să reiasă fie că cei ce-au murit au fost vinovaţi, fie că cei ce vor muri nu au aşteptat destul anchetele voastre.

Stai liniştită Biserică Ortodoxă Română, doar în seara morţii celor doi creştini ai tăi sau măcar a doua zi am aşteptat un diacon sau un dascăl care să vină lângă noi, să mimeze compasiunea şi să rostească alături de noi o rugăciune la altarul făcut de noi cu lumânări şi icoane pe gardul catolicilor. Nu am avut nici măcar îndrăzneala de a aştepta un preot sau o altă înaltă faţă bisericeasca sau vreun consilier al mitropoliei, ştim cât de ocupaţi sunteţi cu cele sfinte. Dumnezeu să vă ocrotească şi să vă întărească! Noi am fost deja la mai multe mănăstiri unde are cine se ruga pentru noi iar catolicii au fost şi sunt alături de noi încă din prima seară. Ne-au oferit găzduire şi ajutor, pâine şi apă, sprijin moral şi bunătate. Dumnezeu să-i ocroteasca şi să-i miluiască!”, a postat artistul duminică, 7 august.

Textul integral poate fi citit AICI.

Florin Constantin (Divertis) dezvăluie coşmarul victimelor exploziei de la Iaşi, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPe 2 august, la o zi de la explozie, Florin Constantin îşi mărturisea starea de spirit:

“Mi-am pierdut doar domiciliul…
Nu şi sufletul, nu şi prietenii
Celor ce sunt cu gândul şi cu fapta lângă mine, mulţumiri negrăite
Pompierilor din Iaşi, recunoştinţă veşnică, respect şi onoare!!!!
Tuturor, dragoste şi preţuire. Să vă iubiţi unii pe alţii, că s-ar putea să rămâneţi doar cu asta. Şi asta e tot!”. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: Facebook)

Articolul precedentÎnvățământul profesional – în pixul ministrului Educației
Articolul următorTURISTICE Legătura dintre Bucovina şi Maramureş, ca pe Lună!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.