pietricica turism
serbarile zapezii

Începând cu data de 19 februarie se va organiza preselecția națională pentru Festivalul – concurs național de muzică populară pentru copii și tineret ”Florile Ceahlăului”. Manifestarea, aflată la cea de a XXXI-a ediție, este organizată de Consiliul Județean Neamț și Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”. ”Concursul, care se va desfăşura în doua etape – preselecţia naţională (19-20 februarie 2019) şi etapa finală (15-17 martie 2019) –, cuprinde două secţiuni: secţiunea canto (cu trei categorii de vârstă: 9-14 ani, 15-19 ani şi 20-25 ani), respectiv secţiunea instrumente (categoriile de vârstă: 9-14 ani, 15-25 ani.

Anunțarea finaliștilor se va face pe data de 23 februarie 2019.

Înscrierea la concurs se face pe baza Fişei de înscriere care poate fi descărcată accesând adresa web a Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, www.culturaneamt.ro, precum şi de pe pagina oficială a festivalului – www.florile.ceahlaului.culturaneamt.ro, secţiunea Informaţii utile. Înscrierea se poate face şi on-line, accesând pagina www.florile.ceahlaului.culturaneamt.ro, secţiunea Informaţii utile. Data limită pentru înscrieri este 18 februarie 2019,

Toate detaliile privind înscrierea şi desfăşurarea concursului pot fi găsite pe paginile web amintite. Acompaniamentul va fi asigurat de orchestra de muzică populară a Ansamblului „Floricică de la munte”, se arată într-un comunicat de presă emis de Centrul pentru Cultură și Arte ”Carmen Saeculare”.

Festivalul Florile Ceahlăului a debutat în vara anului 1968 şi a avut o istorie care a cuprins şi perioade de întrerupere. Iniţial, concursul a fost destinat tinerilor interpreţi de muzică uşoară. În acest fel, competiţia s-a desfăşurat timp de douăsprezece ediţii (1968 – 1980, cu întrerupere în 1978). După un alt an de pauză (1981), în 1982 festivalul este reluat, fiind axat de această dată pe folclor. În această formă sunt organizate opt ediţii, până în 1989. După o nouă întrerupere a manifestării, de data aceasta mai lungă, două decenii, Festivalul-concurs „Florile Ceahlăului” reînnoadă firul existenţei sale în anul 2009. (I.Ș.)