Un tânăr de 17 ani și jumătate, din Roman, a fost prins în flagrant, în ziua de 9 aprilie, în timp ce lua bani de la un tânâr de 19 ani, pe care-l șantajase că-l bate dacă nu achită ”taxa de protecție”.

“Din cercetările efectuate a rezultat faptul că în perioada ianuarie-aprilie 2019, persoana vătămată ar fi fost constrânsă prin violenţe şi acte de ameninţare cu violenţa de către tânărul de 17 ani, pentru a-i ofere sume de bani cuprinse între 20 şi 300 de lei”, a declarat agentul șef adjunct Robert Costân, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

“În urma probatoriului administrat, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 ore faţă de tânărul în cauză, care a fost depus în centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă a IPJ Neamţ, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj”.

Astăzi, tânărul care pretindea taxă de protecție va fi dus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman, cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Având în vedere că nu are încă 18 ani, este puțin probabil ca procurorul de caz să-l trimită în fața instanței, cu propunerea de arestare și va fi cercetat în stare de libertate. (C.M.)