tribunal neamtACTUALIZARE: Judecătorii de la Tribunalul Neamţ au respins contestaţiile celor doi suspecţi ca fiind „nefondate”, aşadar cel puţin primul mandat de arestare rămâne valabil. Este posibil, însă, ca procurorul de caz să solicite prelungirea arestării pe motiv de pericol social al faptei, aşa încât e greu de spus când vor mai simţi tinerii gustul libertăţii. (C. MIRCEA)

ŞTIRE INIŢIALĂ: Tribunalul Neamţ va decide, astăzi, 8 octombrie, dacă Mihai Adrian Ilie (16 ani) şi Lucian Buzăeanu (26 de ani) pot fi cercetaţi în stare de libertate, pentru viol.

Amândoi au contestat decizia Judecătoriei Piatra-Neamţ, care i-a arestat, pentru 30 de zile, în şedinţa din 5 octombrie, iar magistraţii de la instanţa superioară trebuie să cântărească argumentele celor doi tineri în contradictoriu cu argumentele procurorului de caz.

Violul de la Roznov, comis în noaptea de 3 spre 4 octombrie, a avut o mulţime de ecouri din cauza statutului suspecţilor.

Mihai Adrian Ilie este fiul şefului de post din Zăneşti şi prietenii săi au creat o pagină pe facebook prin care-i cer eliberarea, pe motiv că este băiat bun, iar Lucian Buzăeanu este dascăl la o biserică din comuna Ştefan cel Mare.

Anchetatorii susţin că, în noaptea cu pricina, cei doi tineri au fost prin mai multe discoteci şi cluburi, şi au cunoscut două fete cărora le-au dat de băut până ce ambele s-au îmbătat. Apoi, le-au propus să le conducă acasă, dascălul fiind cu maşina sa, un BMW. Pe drum, însă, fata de 18 ani, care a fost violată, s-a plâns că-i este rău, iar dascălul a oprit, undeva, într-un loc izolat, a scos o pătură din maşină şi a invitat-o să stea la aer, în compania lui şi a fiului poliţistului.

Cealaltă fată a rămas în maşină, cu un alt băiat, pe care-l cunoştea mai demult şi care s-a alăturat şi el grupului pentru că mergea în aceeaşi direcţie. În vreme ce în maşină nu s-a întâmplat nimic reprobabil, cei doi tineri stând de vorbă şi aşteptând să se întoarcă ceilalţi, afară lucrurile au evoluat direct spre dosar penal. Fata a reclamat că a fost violată de ambii băieţi, iar procurorul care instrumentează dosarul a reţinut în sarcina celor doi faptul că le-au oferit de băut fetelor tocmai pentru a le aduce în starea în care să nu se mai poată opune intenţiilor lor. (C. MIRCEA)

Articolul precedentBătrân din Săbăoani ars de flacăra de la aragaz! A fost dus la Bucureşti!
Articolul următorMugur COZMANCIUC: PSD trebuie să susțină egalitatea reală a dreptului de vot
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.