Firma Alb Prestări Servicii SRL Cugir a fost amendată de ITM Alba cu 100.000 de lei, pentru cele 15 persoane din județul Neamț care lucrau la negru. Inspectorul șef al ITM Alba, Dorel Aurel Fiț, ne-a declarat că, până acum, firma în cauză n-a fost niciodată în atenția inspectorilor de muncă:

“În documente societatea apare cu 3 salariați, din care doi suspendați, singurul activ fiind și administrator. Noi nici nu am știut că această firmă prestează servicii de plantat puieți și curățare pășuni, pentru că nu lucra în Alba, ci în Arad. Am aflat după ce s-a întâmplat nenorocirea cu microbuzul. Am aplicat amenda săptămâna trecută, iar administratorul a spus că o plătește repede, ca să achite jumătate din minim”.

În noaptea de 4 spre 5 aprilie, microbuzul în care se aflau 10, din cele 5 persoane care lucrat pentru SC Alb Prestări Servicii SRL, a rupt parapetul de protecție și a plonjat în canalul râului Bistrița, la Viișoara. Un singur tânăr, în vârstă de 22 de ani, a supraviețuit accidentului. Ceilalți 9 bărbați au murit înecați. Polițiștii au stabilit că accidentul s-a produs din cauza desprinderii roții din dreapta spate, după ce prezoanele s-au rupt. Accidentul a fost văzut de ceilalți 5 muncitori, care se aflau într-un autoturism, în spatele microbuzului. (C.M.)

1 COMENTARIU

  1. Parapet de protectie ???? trei bare de cornier ruginit care abia se mai tineau , pot fi numite parapet de protectie ??? daca n-ar fi vorba de o tragedie , m-ar bufni rasul …Nu firma din vestul tarii ar fi trebuit amendata , ci autoritatile judetene ar trebui trase la raspundere . RASPUNDERE PENALA !

Comments are closed.