ACTUALIZARE ORA 9.15: Au fost găsite cele două persoane dispărute. Bilanțul victimelor a ajuns la 9. Detalii aici.

ACTUALIZARE ORA 8.20: Căutările continuă în râul Bistrița, la locul accidentului.

Un microbuz în care, conform primelor date, s-ar fi aflat 10 persoane, a părăsit carosabilul și a căzut în canalul răului Bistrița din satul Viișoara. Până în acest moment, a fost confirmat decesul a 7 persoane.

Având în vedere proporțiile accidentului, a fost declanșat planul roșu de intervenție, la fața locului ajungând cei de la ISU, Poliția, cei de la Ambulanță și scafandri. Inițial, au fost scoase din apă 3 persoane decedate, apoi alte 4, care nu au mai putut fi resuscitate.

Actualizare: Microbuzul, condus de un tânăr din Săvinești, transporta oameni aflați la muncă în Alba-Iulia. Toți sunt din zona Săvinești-Roznov și împrejurimi. Singurul supraviețuitor, aflat acum la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, este din Podoleni.

Primele cercetări ale Poliției dau drept posibile cauze ale tragediei o defecțiune la roata din stânga spate, de unde ar fi ieșit scântei înainte ca mașină să părăsească carosabilul. Acest lucru a fost văzut de alți muncitori, care veneau tot de la Alba-Iulia, într-un autoturism, în spatele microbuzului.

În acest moment, mai sunt căutate două persoane, deși șansele de a le găsi în viață sunt minime.

Vom reveni cu amănunte.

 

Articolul precedentȘtire actualizată. Doru Ungureanu, noul subprefect al județului Neamț
Articolul următorACTUALIZARE Au fost scoase alte două victime din Bistrița
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.