Polițiștii nemțeni au organizat, pe 1 iulie, trei acțiuni de stradă, toate cu rol preventiv. Una dintre acestea, cu efective mărite, a avut loc în mai multe zone din județ, în principal în Piatra-Neamț și împrejurimi, incluzând filtre în trafic, în colaborare cu jandarmii și poliția locală, “în scopul menținerii unui climat de ordine și siguranță publică, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră”. Au fost vizate persoanele violente, combaterea consumului de substanțe interzise, depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor urmărite şi descoperirea bunurilor provenite din infracțiuni.

Filtre ale poliției în trafic și acțiuni cu efective mărite, ZCH NEWS - sursa ta de informații“Astfel, în intervalul orar 10:00-16:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Dulcești au acționat pe raza secției pentru prevenirea evenimentelor rutiere. 29 abateri constatate de polițiști au fost sancționate contravențional cu amenzi în cuantum de  aproximativ 9.500 de lei. Totodată, în urma abaterilor constatate polițiștii au reținut un permis de conducere și au retras 3 certificate de înmatriculare”, precizează inspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Filtre ale poliției în trafic și acțiuni cu efective mărite, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiTot sâmbătă, în intervalul orar 17:00-19:00, polițiștii din cadrul Birourilor Rutiere și Ordine Publică Piatra-Neamț, cei ai Serviciului Rutier Neamț, cu sprijinul jandarmilor și al Poliției Locale Neamț au desfășurat în Piatra-Neamț, o acțiune pentru prevenirea infracțiunilor stradale și a traficului și consumului de substanțe interzise. Polițiștii au legitimat aproximativ 50  de persoane,  fiind verificate 9 autovehicule, dar și 20 de operatori economici.

Filtre ale poliției în trafic și acțiuni cu efective mărite, ZCH NEWS - sursa ta de informații“Forțele de ordine au adresat avertismente verbale, cu privire la modul de comportament unui număr de 12 persoane, una fiind sancționată cu avertisment scris. Totodată, polițiștii au reținut un certificat de înmatriculare și un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare”, informează IPJ Neamț.

Filtre ale poliției în trafic și acțiuni cu efective mărite, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiZiua s-a încheiat cu o acțiune blitz de mare amploare la Târgu Neamț, de la ora 20:00 la 22:00. Polițiștii au legitimat aproximativ 130 de persoane și au verificat peste 50 autovehicule. Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 9 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.690 de lei, dintre care 6 sancțiuni pentru deranjarea liniștii și ordinii în spațiul public și 3 sancțiuni pentru nereguli privind circulația pe drumuri publice. În cadrul aceleași acțiuni au fost identificați și luați în evidență 9 migranți din diferite țări. Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

Angela Croitoru

FOTO: IPJ Neamț

Articolul precedentPatru accidente în Neamț în prima zi din iulie, doi copii implicați
Articolul următorȘtire actualizată.Cod galben de furtuni în Neamț și trei sferturi din țară
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.