0:00

Patru accidente în Neamț în prima zi din iulie, doi copii implicați, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPolițiștii rutieri nemțeni au fost solicitați mai mult decât de obicei în acest week-end  de început de lună, în care în județ au avut loc mai multe evenimente cu public numeros. În intervalul orar 16:30 – 20:30, pe 1 iulie, au avut loc patru accidente, trei dintre acestea pe fondul pierderii controlului asupra direcției de deplasare a autovehiculului.

Cel mai grav a avut loc în Bălțătești, în jurul orei 20:30. O femeie, în vârstă de 39 de ani, din localitate, care se afla la volanul unui autoturism, a pierdut controlul asupra volanului. Femeia ar fi efectuat o manevră riscantă și neregulamentară de depășire, iar, la revenirea pe banda sa de circulație, nu a mai reușit să stăpânească volanul. Mașina a ieșit de pe șosea, răsturnându-se pe câmpul de alături.  În urma avarierii grave a autoturismului, toate cele trei ocupante, șoferița și două fete de 12 și 16 ani, au ajuns la spital, cu traumatisme destul de severe, potrivit informațiilor furnizate de inspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Cu câteva minute mai devreme, un alt accident avusese loc în Crăcăoani. Un localnic de 41 de ani, care conducea un autoturism, din direcția Magazia spre Mitocu Bălan, ajuns la o intersecție, ar fi efectuat viraj la stânga intrând în coliziune cu o bicicletă.

Femeia de 44 de ani, ce se deplasa pe bicicletă, a ajuns în spital. Aceasta a suferit răni grave, iar polițiștii nu au putut-o testa din cauza stării medicale dacă a consumat alcool , dar i-au fost recoltate probe biologice. Șoferul nu băuse înainte de a urca la volan.

În Bodești, în schimb, un tânăr de 22 de ani, a urcat la volan după ce a băut, avea 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat și a intrat în gardul unui vecin. Din fericire, tânărul nu a fost rănit, au avut de suferit doar gardul și mașina.

Un gălățean de 35 de ani, aflat pe o motocicletă, a pierdut și el controlul asupra direcției de deplasare, în Bisericani. A părăsit șoseaua și s-a ciocnit cu glisiera metalică din partea stângă a direcției de deplasare. Motociclistul și pasagerul din spatele acestuia, în vârstă de 64 de ani, au ajuns în spital.

Angela Croitoru

Articolul precedentBiblioteca „G.T. Kirileanu“: Începe Biblioteca de Vacanță
Articolul următorFiltre ale poliției în trafic și acțiuni cu efective mărite
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.