Actualizare 16.13. O avertizare RO-ALERT a fost trimisă pentru zona Piatra Neamț, Dumbrava Roșie, Girov și Alexandru cel Bun. „Averse torențiale care vor acumula peste 35-40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, izolat grindină”.

Avertizarea meteo este valabilă până la ora 17.10.

Știre inițială: Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare cod galben de furtuni, valabilă astăzi, 2 iulie, începând de la ora 12:00 până la ora 23:00. Averse torențiale cu descărcări electrice, vijelii și chiar grindină sunt anunțate în Neamț, Suceava și o parte din județul Bacău din regiunea de Nord-Est, dar și în alte 30 de județe din întreaga țară.

Știre actualizată.Cod galben de furtuni în Neamț și trei sferturi din țară, ZCH NEWS - sursa ta de informații

“În intervalul menționat, în zona de munte, Maramureș, Transilvania, nord-vestul Moldovei, sudul Banatului, Oltenia, nord-vestul și sud-estul Munteniei și vestul Dobrogei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 55…70 km/h), izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp”, precizează ANM.

A.C.

Articolul precedentFiltre ale poliției în trafic și acțiuni cu efective mărite
Articolul următorAccident cu trei răniți la Grințieș. Un pompier hunedorean a acordat îngrijiri victimelor
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.