0:00

O acțiune mai amplă în trafic a polițiștilor nemțeni, care a avut ca tematică și prevenirea faptelor cu violență, de vineri, 14 iulie, s-a soldat cu 70 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 14.000 de lei. Doar 9 dintre acestea au fost pentru deranjarea ordinii și liniștii publice, iar celelalte pentru diferite abateri de la legislația privind circulația pe drumurile publice.

Filtre ale poliției în Neamț: 70 de amenzi și 4 permise reținute, ZCH NEWS - sursa ta de informații“Forțele de intervenție participante au legitimat aproximativ 200 de persoane, 90 de conducători auto fiind testați în privința consumului de alcool sau droguri. Totodată, polițiștii au retras 4 certificate de înmatriculare și au reținut 4 permise de conducere. Pe timpul desfășurării acțiunilor au fost constatate și două infracțiuni la regimul rutier”, a declarat inspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Filtre ale poliției în Neamț: 70 de amenzi și 4 permise reținute, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn timpul acțiunii, echipajul Secției Rurale Ștefan cel Mare,  în jurul orei 06:10, în timp ce acționau pe DN15D, în Girov, au depistat un bărbat, de 41 de ani, din Piatra-Neamț, ce conducea un vehicul sub influența alcoolului. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. O oră mai târziu, aceeași polițiști, în timp ce acționau pe același drum național, tot în Girov, au oprit în trafic un bărbat, de 49 de ani, din Harghita, ce conducea un autocamion sub influența alcoolului. Aparatul etilotest a indicat o concentrație de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. În ambele cauze, polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Angela Croitoru

Articolul precedentCreșterile salariale după greva din Educație au intrat în vigoare
Articolul următorRecomandări ale polițiștilor pentru siguranță în trafic
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.