pietricica turism

fetitaACTUALIZARE: Judecătoria Târgu Neamţ a emis mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele lui Constantin Vasiliu, zis Cocoş. Era previzibil că individul va fi trimis după gratii în contextul scandalului naţional legat de violatori, dar şi al faptelor pentru care este anchetat recidivistul din Târgu Neamţ. El a lovit fetiţa, a strâns-o de gât şi i-a provocat leziuni în zona genitală în încercarea de a o viola. Abia după o consiliere psihologică profesionistă, copila va putea trece peste trauma pe care a suferit-o.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Toţi poliţiştii din Târgu Neamţ au intrat în alertă, în seara de 28 iulie, după ce-au primit o plângere despre o tentativă de viol comisă asupra unei fetiţe de 9 ani.

„Noi am fost sesizaţi la ora 20,15 şi, imediat, au început activităţile pentru identificarea autorului, după semnalmentele furnizate de victimă”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. „Pasul următor a fost acţiunea de căutare, la care au participat toţi lucrătorii din cadrul Poliţiei Târgu-Neamţ, plus jandarmii. La ora 23.30, bărbatul a fost prins în zona împădurită de lângă Staţiunea Băile Oglinzi”.

Fetiţa fusese răpită din faţa blocului în care locuieşte. Copila se afla la joacă şi a crezut în vorbele individului care a convins-o să meargă „să-i arate ceva” într-o locuinţă din apropiere. Odată ajunşi la destinaţie, lucrurile au luat o altă întorsătură, iar individul a încercat s-o violeze. Abia atunci, fetiţa a realizat că se află în pericol şi a avut inspiraţia salvatoare: a cerut un pahar cu apă. Cât timp „Cocoş”, după cum este poreclit, a lipsit din cameră, a reuşit să fugă, s-a dus glonţ acasă şi le-a povestit părinţilor ce i s-a întâmplat.

Vasiliu C. Constantin, în vârstă de 28 de ani, a fost reţinut, iar astăzi (29 iulie) va fi prezentat Judecătoriei Târgu Neamţ, cu propunerea de arestare preventivă. Aceeaşi instanţă a mai dispus de două ori arestarea lui Cocoş (dosarele 2407/321/2007 şi 2227/321/2012). Pe 8 noiembrie 2012, Constantin Vasiliu a fost condamnat la 4 ani de închisoare, cu executare, pentru tâlhărie. Sentinţa a rămas definitivă la Curtea de Apel Bacău pe 20 decembrie 2012, după ce Cocoş şi-a retras recursul. Deşi a comis infracţiuni încă de pe vremea când era minor, iar „evoluţia” sa ulterioară n-a arătat nicio secundă semne de îndreptare, Vasiliu a fost eliberat condiţionat, în ziua de 1 iulie 2015 (deci n-a stat „cuminte” nici măcar o lună), având un rest de pedeapsă neexecutată de 403 zile. Acum va ajunge, cu siguranţă, din nou după gratii, iar la condamnarea pentru tentativă de viol se va adăuga restanţa din pedeapsa anterioară.

Actualizare : Poliţiştii care-l anchetează pe Constantin Vasiliu au stabilit, în urma administrării probatoriului, să completeze încadrarea juridică a faptelor cu infracţiunile de „agresiune sexuală” şi „lipsire de libertate în mod ilegal”. Rămâne ca procurorul de caz să decidă ce va reţine până la urmă în sarcina individului şi să întocmească documentele pentru a-l trimite în faţa instanţei.

Cristina MIRCEA