Fetița nou născută, aruncată într-un tomberon din zona 1 Mai, din Piatra-Neamț, a murit din cauza hemoragiei interne. Ea avea 20 de plăgi înțepate, produse de o lamă ascuțită și subțire, majoritatea loviturilor fiind în zona inimii și a gâtului. Copila avea greutatea de 3,7 kilograme și fusese născută la termen, cel mai probabil cu câteva ore înainte de a fi ucisă și aruncată la gunoi.

Anchetatorii au mai multe variante de lucru, inclusiv aceea că nu mama nou-născutului a comis omorul. De altfel, ipoteza cea mai plauzibilă este ca sarcina să fi fost descoperită prea târziu ca să se mai poată face întrerupere în mod legal și atunci varianta care să rezolve ”problema” a rămas crima. Este foarte posibil ca mama să fie elevă și o asemenea ”întâmplare” să-i fi compromis viitorul. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru omor, tocmai pentru că nu există certitudinea că este vorba despre pruncucidere, pentru că mama n-a fost găsită încă și nu se poate stabili dacă ea este cea care a omorât fetița.

Reamintim că fetița moartă, înfășurată în niște colanți, a fost găsită, în ziua de 10 octombrie, de un om fără adăpost, care căuta ceva de mâncare în tomberoanele de lângă blocuri, în zona depozitului Altex.

C.MIRCEA