Festivalul Muzicii Românești, ediţia a XIX-a (22-28.10, Iaşi), ZCH NEWS - sursa ta de informațiiFilarmonica “Moldova” și Universitatea Națională de Arte “George Enescu” organizează ediţia a XIX-a a Festivalului Muzicii Românești.

Evenimentul are loc în perioada 22-28 octombrie. Ediția de anul acesta omagiază personalități de mare prestigiu din muzica românească, în principal fiind vorba de George Enescu, de la a cărui naștere se împlinesc 135 de ani.

“Timp de o săptămână, pe scenele festivalului vor urca nume cu rezonanță, precum dirijorul Horia Andreescu, violonistul Dragoș Mânza, alături de formațiile consacrate ale Filarmonicii ieșene – Orchestra simfonică, Corul academic «Gavriil Musicescu», Cvartetul «Ad libitum» – și ale Universității Naționale de Arte «George Enescu». Printre momentele speciale amintim de concertul de muzică tradițională susținut de Ansamblul «Trei parale» din București – a căror muzică a figurat pe coloanele sonore ale filmelor românești «Chira Chiralina» și «Aferim!» – și punerea în scenă a comediei muzicale «Prețioasele ridicole», de Vasile Spătărelu”, precizează organizatorii.

Programul detaliat poate fi consultat pe site-ul festivalului. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentBărbat din Bacău, spânzurat la Roman în Pietonal
Articolul următorPoliţia Neamţ face înscrieri la concurs şi în week-end! Se oferă 9 posturi!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.