0:00

Clubul Fermierilor AGRALIM invită fermierii și antreprenorii din Neamț și Bacău, pe data de 10 martie, în Sala „Calistrat Hogas” a Consiliului Județean Neamț, la cel mai important eveniment de agribusiness din zonă, Conferința Interjudețeană de Agricultură Neamț-Bacău.

„Manifestarea urmăreşte să ofere o viziune amănunţită asupra situaţiei agriculturii din cele două judeţe şi să ofere mediului antreprenorial și autorităților locale și centrale prilejul de a discuta punctual problemele cu care s-au confruntat fermierii în 2016 şi modalităţi privind soluţionarea lor în 2017”, precizează organizatorii într-un comunicat de presă.

Fermieri din Bacău şi Neamţ, reuniune de amploare la Piatra Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLa eveniment participă reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, ai Consiliului Judeţean Neamţ, directori executivi ai APIA, AFIR, ANARZ, directorii Direcţiilor Agricole, reprezentanţi ai primăriilor şi consiliilor locale din cele două judeţe, companii cu produse şi solutii inovative, fermieri şi specialişti în domeniul agricol.

„Conferinţele Interjudeţene de Agricultură sunt evenimente de o zi, ce iau forma unor prezentări tematice susținute de companiile specializate în sectorul agricol și de reprezentanţii instituţiilor de profil de la nivel central şi local. Printre temele ce vor fi abordate se numără: anul 2016 – premize şi factori ce pot contribui la dezvoltarea agriculturii locale în 2017; priorităţi legislative pentru 2017 în ceea ce priveşte agricultura; noutăţi 2017 privind aprobarea proiectelor cu finanţare europeană; noutăţi 2017 privind acordarea subvenţiilor în sectorul vegetal şi zootehnic; formele asociative şi rolul lor în dezvoltarea fermierilor; bugete alocate în 2017 pentru sprijinul formelor asociative” – Florin Mindirigiu, CEO ABplus Events, organizatorul evenimentului.

În cadrul evenimentului, vor susține prezentări companiile Groupama Asigurari, Cronos Consulting, Grundfos Pompe Romania, Safety Broker, Media Rom Grup, Grain Bags și Impar.

„Acest eveniment este deosebit de important pentru județul Neamț în ideea informării cât mai bune a fermierilor. Se adună laolaltă mai mulți factori decizionali din domeniul agriculturii, dar nu numai, parlamentari, reprezentanți ai Consiliului Județean, ai instituțiilor de resort și fermieri. Pe de altă parte, autoritățile află direct problemele cu care se confruntă fermierii” – Mihai Dorneanu, directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură Neamț.

Fermieri din Bacău şi Neamţ, reuniune de amploare la Piatra Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Această conferință vine chiar înainte de începerea campaniei și se pot întâlni fermierii, ei între ei, dar și cu autoritățile de la nivel central și local. Fermierii pot afla astfel, direct de la sursă, ce îi așteaptă în noul an agricol. Este un dialog foarte eficient, cu feedback, în care sunt implicați fermierii” – Maricel Tălmăcel, directorul Direcției Județene de Agricultură Neamț. (ZCH NEWS)

Articolul precedentLuna Francofoniei la Iaşi
Articolul următorPinalti condamnat la 3 luni de închisoare pe care le-a executat deja
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.