O femeie de 66 de ani a fost victima a 4 tineri din Vâlcea, care au abordat-o în timp ce mergea pe o stradă din Târgu Neamț și au întrebat-o cum pot ajunge la o anumită biserică.

În scopul asigurării credibilității și sub pretextul mulțumirii bunăvoinței manifestate de persoana vătămată, aceștia i-ar fi oferit un lanț din aur, solicitându-i totodată să-și desfacă lanțul pe care îl purta la gât, după care i l-ar fi fixat pe cel oferit cadou”, se arată în comunicatul IPJ Neamț.  ”De asemenea, unul dintre ocupanții autoturismului i-ar fi oferit o brățară și ar fi rugat-o să așeze bijuteriile personale într-un șervețel cu scopul de a nu le pierde, iar ulterior acesta i le-ar fi înfășurat cu o folie adezivă. Pentru a-i distrage atenția, conducătorul autoturismului i-ar fi solicitat detalii privind localizarea unui alt lăcaș de cult, moment în care una dintre persoane ar fi schimbat pachetul format și i-ar fi oferit acesteia un alt pachet similar ce conținea bijuterii din material neprețios”.

După ce și-a dat seama că a fost înșelată, femeia a anunțat poliția, iar în urma colaborării dintre oamenii legii din Neamț și cei din Cluj Napoca, autorii au fost identificați. Este vorba despre 4 tineri cu vârste cuprinse între 22 și 38 de ani, din județul Vâlcea, de la care au fost recuperate bijuteriile, în valoare de 4.000 de lei. Toți au fost reținuți pentru 24 de ore și prezentați procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Neamț, care a dispus plasarea lor sub control  judiciar pentru 60 de zile.

Având în vedere că înșelăciunile sunt infracțiuni care se petrec frecvent, adesea cu ”ajutorul” victimelor, polițiștii recomandă: ”Pentru a nu deveni victima acestui gen de fapte, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț atenționează cetățenii să fie prudenți atunci când sunt abordați prin orice mijloace de persoane necunoscute, care le oferă diverse bunuri sau servicii. În cazul în care aţi fost victima unei astfel de infracţiuni vă rugăm să vă adresaţi celei mai apropiate unităţi de Poliţie sau să apelaţi numărul unic de urgenţă 112, în cel mai scurt timp posibil, pentru a spori şansele ca infractorul să fie identificat şi prejudiciul recuperat”.

C.M.

Articolul precedentTânăr de 19 ani, arestat la domiciliu după ce-a agresat sexual o femeie de 51 de ani
Articolul următorCum îți amenajezi un DINING când nu ai mult spațiu la dispoziție? Iată 3 idei creative de pus în practică!