Majoritatea apartamentelor în care trăiesc românii au două sau maximum trei camere, iar spațiul de locuit este împărțit între zona de dormit și cea de zi, pentru relaxare. Bucătăria, de multe ori, are doar un rol practic și puține sunt casele care se bucură de una cu o suprafață mare. Astfel, amenajarea unei zone de luat masa este o sarcină destul de dificilă, mai ales pentru cei care se avântă în acest proiect pentru prima dată.

Mai multe decât atât, oamenii care nu au un loc de luat masa, au tendința să mănânce la televizor, obicei care afectează extrem de mult sănătatea. În continuare, însă, vei descoperi câteva idei inteligente de amenajare a unei zone de dining, indiferent de cât spațiu ai la dispoziție. 

Descoperă 3 idei de amenajare a zonei de luat masa!

  • Mobilier pliabil

Dacă nu ai suficient spațiu pentru o masă mare, investiția într-una pliabilă poate fi o soluție excelentă, pentru că vei putea configura zona în funcție de numărul de invitați și doar atunci când este necesar. Fie că este doar pentru două persoane, fie că poate fi extinsă pentru a găzdui o cină în familie, această piesă multifuncțională de mobilier se poate folosi și ca birou în casele mai mici, fiind, astfel, de un real ajutor, indiferent de situație. Dacă ești în căutare de modele de mese pentru bucătăria ta, poți alege așadar un produs extensibil, care va satisface nevoile tuturor.

  • Polițe în pereți

Chiar dacă nu ai spațiu pentru o zonă de dining separată, poți crea un astfel de loc chiar și în cea mai mică bucătărie, dacă ești dispus să ieși puțin din zona de confort. Un raft lipit de perete și câteva scaune înalte pot fi tot ceea ce ai nevoie pentru a amenaja un bar, pe care să-l folosești atât pentru micul dejun cu cei mici, cât și pentru o cină romantică în doi.

  • Bănci de depozitare

Cine a zis că trebuie neapărat să stai pe scaun? Folosirea unor bănci de depozitare, pe care să le accesorizezi cu câteva perne colorate, poate fi o soluție excelentă pentru încăperile mici. În acest fel, vei avea și confort și mai mult spațiu, pentru că pot fi băgate sub masa, iar în ele poți depozita tot ce te încurcă. Nu mai rămâne decât să alegi culorile potrivite, iar un covor asortat cu draperiile cu siguranță va crea o ambianță plăcută vizual. Nu te feri să aduci un plus de stil spațiului de luat masa printr-o pictură abstractă sau, de ce nu, printr-o tapiserie agățată pe perete. Vei avea astfel un colț cu personalitate și stil, iar invitații tăi nu vor conteni cu laudele.

În concluzie, chiar dacă deții un spațiu mic, poți face multe pentru a crea o zonă elegantă și practică, care să-ți impresioneze familia și oaspeții deopotrivă atunci când veți sta la masă. Indiferent dacă ai o sufragerie separată sau doar un mic colț în bucătărie, aceste sfaturi îți vor transforma încăperea și vor face ca fiecare cină să fie una specială!

Sursa foto: shutterstock.com

Articolul precedentFemeie jefuită de bijuterii de către 4 tineri ”bisericoși”
Articolul următorTânăr de 16 ani – snopit în bătaie pentru un telefon mobil
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.