O femeie, în vârstă de 49 de ani, din comuna Gâdinți, a suferit arsuri de gradul III și a fost transportată cu elicopterul SMURD la Spitalul de Arși din București, joi, 8 martie. Vecinii care mai ajutau cu alimente familia ce trăiește izolată de restul satului, într-o căsuță la marginea pădurii, au găsit-o pe femeie în stare foarte gravă, joi, 8 martie, la amiază și au chemat ambulanța. Autospeciala nu a putut ajunge până la locuință, pădurarul fiind cel care a adus cu mașina femeia până la salvare.

“Pacienta avea o arsură de gradul I-II-III pe aproximativ 40% din suprafața corpului, veche de mai bine de 24 de ore și a fost transportată de echipajul cu medic până la Spitalul Municipal Roman, iar ulterior a fost preluată de pe stadion și transferată cu elicopterul la București”, ne-a declarat asistenta șefă Mihaela Olaru.

Din ce a spus femeia cadrelor medicale, cu o zi în urmă i-au luat foc hainele, după ce a sărit jar din sobă. Soțul și fiul erau la muncă în pădure, iar fiica ei a fost cea care a reușit să stingă flăcările, suferind și ea arsuri la picioare, pe circa 9% din suprafață. Tânăra, în vârstă de 25 de ani, a fost dusă cu ambulanța la spitalul din Roman și de acolo a fost transferată cu echipajul cu asistent medical la Iași. Polițiștii au făcut primele cercetări și vor stabili dacă a fost un accident. (C.I.)