Din ancheta crimei de la Farcaşa, coordonată de procurorul Stelian Olteanu, a rezultat că Gheorghe Zănoagă şi-a premeditat acţiunile, motiv pentru care va fi dus la arestare, sub acuzaţie de omor calificat. Bărbatul a scris o scrisoare de 5 pagini, pentru copiii săi, cărora le cerea iertare şi-i sfătuia ce să facă şi ce să vândă ca să se poată descurca. Scrisoarea părea a fi a unui om care vrea să-şi încheie socotelile cu viaţa, cu precizarea că nu vrea înmormântare cu preot, doar că Zănoagă nu a avut curajul să se împuşte, aşa cum îşi propusese şi a fost capturat în viaţă. El era agitat şi furios că nevasta, pe care o bănuia de infidelitate – şi din acest motiv aveau numeroase certuri şi bătăi reciproce -, plecase de acasă şi nu voia cu niciun chip să se întoarcă. Refuzul ei ferm, în condiţiile în care s-a declarat dispus s-o ierte pentru derapaje, l-a determinat să ia decizia de a o ucide drept „pedeapsă”, după care urma să se împuşte şi el.

Când a plecat de acasă i-a spus fiului său să citească, după două ore, scrisoarea pe care i-a lăsat-o sub pernă. Băiatul n-a rezistat şi după mai puţin de o oră a citit, şi-a dat seama că s-a întâmplat ceva rău şi a alergat la casa bunicilor săi. Şi-a găsit mama într-o baltă de sânge, cu o gaură în piept.

Părinţii victimei nu erau acasă în momentul comiterii crimei”, a declarat procurorul Stelian Olteanu. „Autorul a intrat şi a împuşcat-o de aproape, de la un metru şi jumătate, direct în inimă. Glonţul, confecţionat artizanal, de calibru 12 mm, a ieşit prin geam”.

La necropsie, medicul legist a constatat că din inima femeii mai rămăseseră mici bucăţele, glonţul de vânătoare distrugând, practic, cordul. După ce-a comis crima, ucigaşul a plecat la cabana socrului său. Acolo l-au găsit poliţiştii.

C.M.