Gheorghe Zănoagă, bărbatul în vârstă de 43 de ani, din Farcaşa, care şi-a executat, practic, soţia, împuşcând-o direct în inimă, avea o pasiune pentru arme. El şi-a confecţionat singur arma – un fel de pistol cu ţeava mai lungă decât a unui pistol obişnuit, dar şi muniţia – nişte gloanţe de vânătoare de calibru 12 mm. Fiul lui a văzut, la un moment dat, arma în beci şi a întrebat ce este cu ea şi atunci bărbatul a mutat-o într-un loc mai sigur. Avea s-o folosească și pentru a lua viaţa propriei neveste. După comiterea crimei, Zănoagă a plecat să se sinucidă. Cel puţin aşa avea de gând. S-a întâlnit cu doi cunoscuţi, cărora le-a spus că şi-a împuşcat soţia, şi a plecat spre cabana socrului său: un adăpost de vreme rea, pe care şi-l fac oamenii de la munte, să aibă unde sta când se duc la fân. Este, practic, o încăpere din lemn, cu masă, pat şi sobă. Ca să ajungă acolo a mers prin zăpadă de jumătate de metru şi a sărit vreo 3 garduri. Poliţiştii, însoţiţi de mascaţii de la Serviciul Acţiuni Speciale, au înconjurat cabana şi l-au somat să iasă.

N-a ieşit, poliţiştii au spart geamurile, au golit două spray-uri lacrimogene înăuntru şi l-au capturat”, a precizat procurorul Stelian Olteanu, care coordonează ancheta. „Era cu arma lângă el, cu glonţ pe ţeavă, dar n-a avut curaj să se împuşte, aşa cum plănuise”.

Zănoagă nu a fost foarte comunicativ. A spus doar că a cedat nervos şi n-a mai văzut altă cale. Va fi audiat după ce-şi revine din starea de şoc. Astăzi, 17 februarie, după-amiază, va fi prezentat instanţei, cu propunerea de arestare preventivă pentru omor calificat.

C.M.