0:00

FC Vaslui – FC Ceahlăul: La mâna divinității și a lui Golubovic, ZCH NEWS - sursa ta de informații

FC Vaslui și Ceahlăul se întâlnesc astăzi, de la ora 19, în cadrul penultimei etape a turului. Doi antrenori tineri, Ciobotariu și Miriuță, care au reformat cele două formații, doi marcatori care fac toți banii: Antal, pentru vasluieni și Golubovic, pentru Ceahlăul, dar și doi patroni care și-au disputant an la rând întâietatea în zonă: Adrian Porumboiu (secondat acum de Gheorghe Chivorchian) și Gheorghe Ștefan (secondat de Viorel Măstăcăneanu), sunt ingrediente suficiente, pentru a face din partida de la Vaslui, una de trei stele. Ceahlăul vine la Vaslui la adăpostul celor 26 de puncte și cu un moral excelent după victoria în fața echipei Poli Timișoara.

”Vasluiul trebuie să ne știe de frică, pentru că echipele de pe podium, precum Petrolul, sau Astra, n-au putut să ne învingă în meciurile jucate acasă la aceste formații. Este o echipă bună, care și-a recăpătat forma. Pe antrenorul Liviu Ciobotariu îl cunosc foarte bine, i-a pus pe picioare pe vasluieni, dar noi ne dorim foarte mult să rămânem, acolo, sus și dacă ne dorim, ne trebuie puncte, dar numai de noi depinde asta”, a precizat Miriuță. Tehnicianul pietrenilor îi va acorda o atențe specială lui Sânmărtean, considerat a fi pericolul numărul unu în tabăra gazdelor, dar și golgeterului Antal. ”Luci Sânmărtean este un jucător de excepție, îl știu de pe vremea când era copil. Este un jucător foarte bun, care poate să facă diferența și îmi pare rău că nu a realizat mai mult în cariera lui. Eu am însă, în lot, jucători foarte valoroși, care pot să rezolve problemele ce pot să se ivească de-a lungul jocului”, a mai spus Miriuță.

Vasluiul în revenire de formă

Vasluiul vine după un 0-0 pe teren propriu, cu Chiajna. De aici rezultă că Vasuiul este o echipă ce poate fi surprinsă, dar este și o formație care combină în viteză în treimea adversă, cu jucători ce au o tehnică bună în regim de viteză și cu golgeterul Antal în mare formă. Moralul vasuienilor poate fi afectat, însă, de acuzele venite din partea lui Ioan Niculae și Marian Iancu, fostul patron al Timișoarei, cei care au lansat în această săptămână atacuri fără precedent la adresa lui Adrian Porumboiu. Patronul Astrei a acuzat că Porumboiu i-a oferit o sumă colosală la meciul direct din 9 mai 2011, în schimbul celor trei puncte, care urmau să ajute Vasluiul să iasă campioană. „Cu o săptămână înainte de meciul Astra-Vaslui, a venit la mine cu 600.000 de euro“, a sunat dezvăluirea lui Niculae. Meciul din etapa a 32-a s-a terminat egal, 1-1, cu un gol al Astrei marcat de Fatai în minutul 93. Marian Iancu, pe atunci patronul Timișoarei, este de părere că Mircea Sandu a decis unde merge titlul în ultimii 7 ani – cu excepţia ultimului sezon, când Steaua a ieşit campioană fără drept de apel. Fostul patron al lui Poli Timişoara vine un exemplu de la Astra – FC Vaslui, când Adrian Porumboiu s-a plâns atât de arbitraj, cât şi de ambiţia unui adversar bănuit că a fost supramotivat de contracandidatele la titlu. Cu Oţelul, presa a fost cea care a subliniat că ei au luat 16 puncte dubioase. Deci am pierdut cel puţin un campionat din cauza corupţiei. Noi atunci ne băteam la titlul cu Vasluiul şi Oţelul. La meciul Astra – Vaslui a apărut Mircea Sandu. A fost ciudat, pentru că Mircea Sandu nu mergea la meciuri. Mircea Sandu trăgea cu Oţelul Galaţi, se ştia. S-ar putea să fi fost ceva la mijloc, nu ştiu, a declarat Marian Iancu, sugerând că Oțelul ar fi câștigat nemeritat campionatul în 2011. Pe acest fond, de acuze între patronii care finanțează cluburile de fotbal, a venit și dezvăluirea lui Adrian Mititelu, care-l acuza pe Gheorghe Ștefan că ar fi încercat să trucheze un meci cu Universitatea Craiova. ”Pe noi nu ne afectează aceste acuze. Eu nici nu nu le-am băgat în seamă. Noi avem altă treabă, să  jucăm pe teren. Cei de la Vaslui, în ultimele etape, au o comunicare mai bună, au o prospețime mai bună și o plăcere de a juca. Liviu Ciobotariu face treabă bună acolo. Important pentru noi este să facem un meci foarte bun și să nu pierdem”, crede Miriuță.

Problemele lui Miriuță

Probleme lui Vasile Miriuță înaintea jocului de la Vaslui sunt legate de Dumnezeu, dacă vorbim de spiritul echipei și de răspunsul căpitanului Ceahlăului, Bojan Golubovic, cu privire la oferta de prelungire a contractului. ”Sunt posibile modificări pentru jocul cu Vasluiul. O schimbare, sau două, voi vedea. Toate sunt în funcție de cum gândesc jocul. Bunul Dumnezeu îmi va arăta ceva în vis. Cu o seară înainte am obiceiul să visez ceva frumos. Golubovic trebuie să dea un răspuns cât mai repede ca să știu și eu ca antrenor, dacă mă pot baza pe el și la anul, dar nu se pune problema ca el să nu joace în retur. Normal că mă gândesc și în viitor ce vom face, dar dacă nu va dori să semneze, va rămâne căpitanul nostru”, a conchis Miriuță.

Cristi SOROCEANU

FOTO: Gelu CRĂCANĂ

Articolul precedentLa Căminul cultural Vânători-Neamţ: Spectacol dedicat Marii Uniri
Articolul următorNemțenii, datori vânduți la fisc

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.