Golubovic intre fundasii vasluieni

* Ştefan şi Porumboiu s-au contrat pe tema arbitrajului

Înaintea jocului de la Vaslui, Dinu Gheorghe, președintele formației Astra Giurgiu a declarat că echipa antrenată de Adrian Porumboiu va avea ”un meci foarte ușor”. În urma acestui succes, vasluienii au urcat pe locul 6 al clasamentului Ligii I, cu 25 de puncte, la numai un punct distanță de echipa pietreană, care rămâne pe locul 5. Gheorghe Ștefan, președintele de onoare al Ceahlăului, a acuzat dur arbitrajul, cerând excluderea lui Istvan Kovacs din corpul arbitrilor de primă ligă.

Diferența dintre dorință și puțință

Partida de la Vaslui putea deveni un bun prilej pentru eliminarea dubiilor în ceea ce privește prietenia dintre Ștefan și Porumboiu. Cei doi și-au dat mâna în acțiunea de debarcare a lui Dumitru Dragomir din fruntea LPF, iar toată lumea a bănuit că prietenia se va transmite pe teren, în tentativa vasluienilor de a reveni în lupta pentru un loc de cupă europeană. Numai că între ”a vrea” și ”a putea” este o diferență, care e dată de atitudine. Dacă atitudinea lipsește, atunci între dorință și putință e o prăpastie greu de trecut. Meciul a început, practic de la scorul de 1-0 pentru elevii lui Liviu Ciobotariu, care, au beneficiat în minutul 3 de o lovitură liberă de la 10-11 metri, lateral dreapta, în direcția lor de atac, iar Sălăgeanu a executat peste zid, la colțul scurt. Mingea a trecut pe sub Jovic și a intrat în poartă! Este primul gol marcat de Sălăgeanu în acest campionat, deoarece până acum loviturile erau ”specialitatea” lui Sânmărtean. În minutul 18 s-a consumat momentul psihologic al jocului: Gheorghiu a centrat dintr-un corner, mingea a ajuns în preajma porții, recentrată de Achim, iar Cerniauskas, în tentativa lui de a prinde balonul, s-a ciocnit cu un fundaș vasluian. Achim a urmărit mingea și a introdus-o în poarta goală, numai că de la margine s-a ridicat fanionul, pe motiv de offside, în primă fază, deși mijlocașul Ceahlăului nu își manifestase intenția de a juca mingea. A fost singura fază periculoasă a Ceahlăului în prima repriză. Scăpați de emoții, vasluienii au reluat atacurile spre poarta apărată de Jovic și în minutul 21, au creat o fază de generic. Antal i-a pasat lui Temwanjera în mijlocul careului, iar acesta, nemarcat, a reluat din prima cu latul, la vinclu, numai că bara s-a opus. După care, până prin minutul 39, la un șut al lui Constantinescu, nu s-a întâmplat nimic deosebit.

Ceahlăul a început bine repriza secundă, dar a sfârșit-o prost

În partea secundă a jocului, pietrenii au început mai bine. În minutul 55 Chitoșcă a insistat la o minge pe banda stângă, a câștigat duelul cu Celeban, a centrat în fața portții, Golubovic i-a făcut loc lui Popadiuc, care a venit lansat de la marginea careului și a reluat în bară din 7-8 metri. Apoi pietrenii s-au stins, precum lumânările în noaptea de Sf. Andrei, iar Vasluiul n-a așteptat prea mult invitația de a ataca. În mintul 64 a ieșit Chitoșcă și a intrat Ștefănescu, care s-a dovedit a fi o mutare total neinspirată. Cu un marcaj larg, Sânmărtean și-a intrat în rol și a făcut ce a știut el cel mai bine: a fost play-makerul echipei. În minutul 70 i-a dat emoții lui Jovic la o lovitură liberă de la 25 de metri, care a trecut pe lângă vinclu, apoi, în minutul 73 a scăpat simplu de Ștefănescu și a centrat perfect pentru Temwanjera, care a reluat cu capul din marginea careului mic, la colțul lung: 2-0. Andrei Marc a sărit la cap cu spatele la Temwanjera, iar Jovic a rămas fără reacție pe linia porții. Nici n-a ieșit pe centrare, nici n-a plonjat după lovitura lui Temwanjera. Când toată lumea se pregătea să plece acasă, Pătulea a intrat în dribling printre fundașii Ceahlăului, i-a pasat în careu lui Antal, care, de la 10 metri, a plasat mingea pe lângă Jovic: 3-0. Același Pătulea a încheiat seria ratărilor vasluienilor, după ce l-a depășit fără probleme pe Andrei Marc și a centrat un pic prea înalt pentru Celeban. Din nou Jovic a așteptat cuminte pe linia porții o eventuală lovitură de cap, care, însă, n-a mai venit. A venit fluierul de final al lui Istvan Kovacs, care  a dat startul acuzelor lui Gheorghe Ștefan la adresa lui.

Acuze grave la adresa arbitrului Istvan Kovacs

Antrenorul Vasile Miriuță a declarat după joc că nu are ce reproșa arbitrajului și a pus înfrângerea pe seama lipsei de experință a unor jucători tineri. ”Nu am ce reproșa arbitrajului, nici măcar la golul anulat. Diferența este cea între Antal, care atunci când a avut ocazia, a dat gol și tânărul Popadiuc, care a avut o ocazie și a șutat în bară”, a spus antrenorul principal al pietrenilor. Gheorghe Ștefan, președintele de onoare al Ceahlăului, și-a reluat rolul de ”procuror”, lansând acuze atât  la adresa arbitrului Istvan Kovacs, cât și a propriului antrenor. “Nu am văzut asemenea arbitraj la Divizia A de cînd sunt eu în fotbal: gol anulat, 11 metri neacordat când Temwanjera l-a împins pe Cânu în careu, faulturi care nu au fost acordate, dacă luăm să analizăm, minimum 20 de greşeli au fost în defavoarea noastră! N-am crezut că pot să fie asemenea arbitraje în fotbalul românesc. Eu o să scot toate greşelile pe o casetă şi o să vin la Federaţie să fac un memoriu. Acest arbitru nu merită să arbitreze în prima ligă”, a spus Ştefan, care nu a rămas dator nici față de antrenorul principal al pietrenilor: ”Miriuță de pe bancă a văzut alt meci. Nu am insultat pe nimeni, am spus că arbitrajele nu sunt corecte”. Replica lui Adrian Porumboiu nu s-a lăsat așteptată. Nu se poate pune problema că arbitrul a viciat rezultatul. Domnul Ștefan are părerea lui, trebuie să o respectăm, nu vreau să port nicio polemică. Eu am avut avantajul că am avut televizorul în față și am vazut reluările. Altfel, te poti păcăli dacă nu vezi linia, a declarat Porumboiu.

Cristi SOROCEANU

FOTO: Gelu CRĂCANĂ

FC Vaslui: Cerniauskas – Celeban, Prahic, Cordoş, Muşat – Madson, Caue – Sălăgeanu, Sânmărtean (min.80 – Enescu), Antal (min.85 – Lovrecic) – Temwanjera (min.78 – Pătulea).

Rezerve: Straton, Ortiz, Balaur, Buziuc.

Ceahlăul: Jovic – Dumitraş (min.55 – Popadiuc), Marc, Cânu, Cazan – Stana, Achim – Gheorghiu, Golubovic, Chitoşcă (min.64 – Ștefănescu) – Constantinescu (min.80 – Lucas Garcia)

Rezerve: Jicha, Onciu, Rusu, Ichim

Golul anulat al lui Achim

Primul gol al Vasluiului

1 COMENTARIU

  1. Meciurile cu Vaslui,nu merita comentate ,sunt trecute deja la pierderi “calculate”.Duminica avem meci “PI BUNI”,cu Viitorul.Tot speram la o victorie la scor de la meciul cu Corona,dar jucam foarte economicos la rezultat 1-0,2-1.Si golaverajul conteaza pana la urma.

Comments are closed.