N-a fost blat și nici glazură! A fost pierdere de vreme!

”Mergem la Brașov să câștigăm”, era declarația războinică a lui Costel Ilie, înaintea partidei de la Brașov. Se anunță absenții: Golubovic și Achim, suspendați. ”Nu e problemă, avem soluții”, ne liniștește antrenorul principal al pietrenilor. Argument: vrea să rămână neînvins. Numai că, pe drumul de munte, ce duce de la Piatra Neamț la Brașov, mijlocașul Lucas Garcia este ”pierdut”. Dintr-o dată, cel mai în formă mijlocaș al nemțenilor acuză ”contracturi musculare” și devine indisponibil (a se citi, ”nici măcar rezervă”!). Echipa suferă modificări. Din ”mergem să câștigăm”, s-a ajuns la o formulă ultradefensivă, cu Andrei Marc închizător, în fața fundașilor centrali (care a fost cel mai bun jucător din tabăra Ceahlăului) și cu mijlocașii laterali Gheorghiu și Chitoșcă preocupați, în special, de faza defensivă, pentru a putea stăvili trio-ul ofensiv Surdu, Andrei Cristea, Buga.

Pietrenii au făcut din start pasul înapoi, pentru a fi siguri că brașovenii înțeleg că trebuie să atace și că trebuie să marcheze. În multe situații nu am asistat, însă, la un marcaj om la om, ce taie din fașă orice speranță ofensivă a echipelor adverse. Mai ales la fazele fixe, jucătorii Ceahlăului s-au apărat în zonă, ceea ce a creat spații jucătorilor adverși. După lentoarea cu care s-au construit fazele, nici nu era prea greu de decriptat și contracarat jocul Brașovului. Trebuia îndeplinită o singură condiție: să vrei. Meciul a trecut, dar întrebarea rămâne: Cine nu a vrut?

Un gol… doar atât…

De partea cealaltă, jucătorii brașoveni n-au putut lega mai mult de două pase în jumătatea adversă, astfel încât, până la golul marcat de Cristea ocaziile au fost rare, iar fotbalul, unul administrat cu pipeta spectatorilor. Doar frigul a făcut ca cei 3.000 de suporteri înflăcărați să nu adoarmă la pasele fără noimă ale jucătorilor celor două echipe.

Golul marcat de Andrei Cristea

Bruno Madeira, a fost primul care l-a trezit pe portarul Calancea din amorțire, în minutul 30, cu un șut din afara careului. Șapte minute mai târziu, Andrei Cristea a reluat cu capul, de lângă Ichim, care s-a întors cu spatele la adversar, centrarea venită de la Aganovici, iar scorul s-a modificat: 1-0 pentru gazde. Ceahlăul nu și-a creat nicio ocazie la poarta adversă, zbaterile lui Emil Jula fiind, de multe ori, penibile, între fundașii adverși. E adevărat că nici nu putea să facă mai mult, decât să alerge între fundașii centrali brașoveni, încercând să spere că va primi o minge utilă de la Constantinescu, sau Gheorghiu. Spectatorii s-au mai trezit o dată, în minutul 45, când Marius Avram a fluierat pauza.

După pauză, ceva mișcare…

După pauză, Ceahlăul n-a schimbat tactica, semn că rezultatul înscris pe tabelă era cel corect: 1-0 pentru gazde. Constantinescu a trimis mingea în fața porții, în minutul 50, dar Jula nu a ajuns la întâlnirea cu ea, după care Chitoșcă a fost schimbat cu Popadiuc.

În sfârșit, unul din jucătorii Ceahlăului a legat două driblinguri, dar nu a fructificat nimeni incursiunile tânărului internațional de tineret. Andrei Cristea a ratat o bună ocazie de a marca, în minutul 59, dar o dublă era prea mult pentru el. L-ar fi luat Dinamo, înapoi, în Ștefan cel Mare. Apoi, meciul a prins culoare în minutul 66, odată cu intrarea lui Ștefănescu, iar Andrei Marc a ratat cea mai mare ocazie a Ceahlăului, în minutul 69, când mingea a ocolit de puțin poarta la lovitura lui de cap. Apoi Marc a fost schimbat cu Ntambue, iar Ceahlăul s-a stins ca lumânarea în prima zi de Paște. Până la sfârșit Cristea a mai ratat o dată, iar centralul Marius Avram a oferit și el un episod din stand-up comedy, eliminându-l prea ușor pe Gheorghiu, după ce i-a acordat gratuit cel de-al doilea galben. Trebuia să iasă și arbitrul în evidență, să aibă pietrenii pe cine da vina, la o adică…

În rest, totul a fost OK. Câtă vreme drepturile de televizare cresc invers proporțional cu calitatea fotbalului prestat pe stadioanele din România, atunci patronii cluburilor de Liga I pot sta liniștiți. Nici nu mai au nevoie de suporteri pe stadioane, iar în ritmul acesta, criteriul infrastructurii stadioanelor va fi modificat, sigur, în Manualul de licențiere. Prin votul președinților, se înțelege.

Costel Ilie si Marian Bondrea

Reacția antrenorului Costel Ilie după meci

”Au fost două reprize total diferite. În prima, brașovenii au pus presiune pe noi și au pasat mai mult. În cea de-a doua repriză, noi am ieșit mai mult la joc, ne-am și creat ocazii… Țin să felicit echipa gazdă, care a dat dovadă de mai multă maturitate. Asta e viața în fotbal: ți se oferă șansa să te revanșezi și s-o iei de la capăt. Nu putem spune că jucătorii mei nu și-au dorit (n.r. – probabil, victoria), pur și simplu, cred că, poate, au tratat cu ușurință partida, dar, cum s-a văzut, cei care s-au dăruit mai mult, au și câștigat. Orice eșec face parte din viața fiecărei echipe. Bineînțeles că e posibil să mai urmeze și altele, dar trebuie să analizăm greșelile care le-am făcut și să le eliminăm. Mai sunt 10 etape și locul pe care suntem nu este un loc liniștitor. Aparent, este liniștitor, dar, Doamne-ferește pot apărea surprize. Noi sperăm să nu se întâmple asta”, a declarat tehnicianul Costel Ilie.

În etapa viitoare, Ceahlăul va întâlni pe teren propriu pe Astra Giurgiu, care l-a numit, recent, antrenor pe Florin Marin, în locul lui Daniel Isăilă. Florin Marin este prieten bun cu primarul Gheorghe Ștefan și, sub comanda lui, au evoluat Costel Ilie, Mihai Ionescu și Radu Lefter, actualii tehnicieni ai Ceahlăului. Cei trei au fost și secunzii lui Florin Marin pe banca tehnică a formației patronate, atunci, de Pinalti.

”Eu am lucrat cu dumnealui, este un antrenor care citește foarte bine adversarul, care așează foarte bine echipa în teren, dar ne vom pregăti foarte bine pentru a ne apropia victoria. Dumnealui a lăsat o impresie bună și a lăsat multe lucuri bune la Piatra Neamț. Noi îl așteptăm cu respect și cel mai bun să învingă”, a mai precizat Costel Ilie.

Cristi SOROCEANU

Articolul precedentSăptămâna controalelor la SJU Neamț
Articolul următor1 aprilie, ziua scumpirilor fără păcăleli!

3 COMENTARII

 1. Din pacate,pentru noi suporterii,si din fericire pentru conducatorii Astrei au acontate 3 puncte Duminica,meciul de la Brasov era pierdut inainte de urcarea in autocar C.ILIE poate face pe prostul cat doreste,ca oricum nu-i mai trece…..prietenii chiar stiu de ce.Doar 5 -6 puncte mai vor , in rest …veniti de luati,Ceahlaul sta capra (neagra)la toate echipele ,acasa doar pe Medias cred ca ii mai batem,ca Astra,Dinamo,Vaslui …echipe prietene lui (…),nu se face sa-i incurcam.

 2. Excelent Articol !
  tot ce era de spus si vroiam sa spun si eu, am regasit aici.
  meci penibil, echipa facuta pt. acest meci penibila, prestatie penibila, arbitru penibil…era mai ieftin sa nu ne mai prezentam.
  Marc 1000 de ani nu poate juca mijlocas, merge cu mingea iar apoi nu stie ce sa mai faca cu ea si o pierde, nu are viziune de mijlocas. el e bun fundas central.
  despre Garcia ce sa mai zic, era un real pericol pt. acest meci si pt. rezultatul lui. Penibila netitularizarea lui. In meciul cu Astra va reveni in forta in primul 11 🙂
  la fel cum era sa fie un real pericol pt. scorul de 1-0 si Popadiuc, care chiar vroia sa joace fotbal dar nu avea cu cine. Probabil de asta nici nu a fost titular.

  in fine, chiar nu are rost sa mai vorbim despre acest meci care nu arata decat o fata mincinoasa a echipei. batem apa in piua degeaba. sa nu mai aud intrebari retorice de genul : Oare de ce nu mai vine publicul la stadion ? Raspunsurile sunt clare…

  vedem ce putem cu adevarat cu Astra, desi sincer sa fiu nu e chiar fair play fata de Astra..

 3. O rusine de echipa! O echipa mica-doamne ce mica!-,cu un fotbal urat,anost, fara vointa, fara vlaga, fara caracter. Si mai cerem spectatori? Sa vorbim de onoare,de orgoliu ar fi timp pierdut…..JENANT !!!

Comments are closed.