0:00

1 aprilie, ziua scumpirilor fără păcăleli!, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Luna aprilie debutează cu scumpiri în lanţ. Preţurile la produse şi servicii vor exploda odată cu intrarea în vigoare a noilor taxe şi impozite impuse de stat. Chiar dacă salariile bugetarilor şi pensiile au înregistrat uşoare creşteri, în cele mai multe situaţii, micile majorări vor fi umbrite de valurile de scumpiri pe care românii le vor suporta chiar de săptămâna viitoare. Se estimează că o familie va cheltui cu aproape 50 de lei mai mult, în fiecare lună din cauza măsurilor care vor intra în vigoare de la 1 aprilie. Prima şi poate cea mai criticată dintre noile taxe este taxa pe combustibil. Acciza la carburanţi va face ca preţul carburanţilor la pompă să fie mai mare cu 7 cenţi. Asta înseamnă o scumpire cu 40 de bani a litrului de carburant, în timp ce pentru un plin de benzină vom plăti cu aproximativ 25 de lei mai mult.

Facturi mai mari la gaze si curent

Tot de la începutul lui aprilie vom suporta şi majorarea preţului energiei electrice şi a gazului. Curentul va costa mai mult cu 1%, după ce ANRE a decis să crească cota obligatorie de certificate verzi pe care furnizorii de energie electrică trebuie să le achiziţioneze, în timp ce factura la gaze va fi cu 2% mai mare pentru consumatorii casnici şi cu 4 procente mai mare pentru cei industriali.

Şi fumătorii vor scoate mai mulţi bani din buzunare, de luna viitoare. Majorarea accizelor va creşte cu cel puţin 50 de bani preţul unui pachet de ţigări.

Specialiştii în economie afirmă că aceste scumpiri vor genera, automat, prin costul de producție sau de transport, scumpiri ale tuturor produselor comercializate în România, inclusiv alimente, haine etc.

Guvernul Ponta încearcă însă să compenseze valul de veşti proaste cu câteva mici „atenţii” oferite pensionarilor. Din aprilie, 234.000 de pensionari vor primi pensiile mărite, în medie cu 63 de lei.
Tot de la 1 aprilie ar fi trebuit să intre în vigoare şi „Electorata”, măsura care ar implica reducerea ratelor la credite pentru românii care câştigă mai puţin decât salariul mediu pe economie. Deocamdată, normele de aplicare nu au fost realizate şi nu se ştie exact nici forma finală a proiectului măsurii, de altfel, vehement criticată atât de bancheri, cât şi de şeful statului. (I. HAGI-STAN)

Articolul precedentFC BRAȘOV – CEAHLĂUL 1-0 (1-0)
Articolul următorÎnvolburare de pesedeu

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.