politie microbuzPoliţiştii din Dulceşti au intrat în alertă, în după-amiaza de 22 iulie, imediat ce li s-a reclamat dispariţia unei fete de 13 ani din localitate. Părinţii copilei au declarat că s-au certat cu fiica lor, iar ea a plecat de acasă dis-de-dimineaţă. După ce-au căutat-o, fără succes, până la ora 14, părinţii s-au hotărât să se ducă să-i reclame dispariţia.

„În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a stabilit că minora s-a deplasat în municipiul Roman, de unde a plecat cu un microbuz spre București”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

„Polițiștii au solicitat imediat sprijinul celorlalte poliții municipale de pe traseul Bacău-București, iar, în urma colaborării cu acestea, în jurul orei 17, minora a fost identificată într-un microbuz pe raza municipiului Focșani din judeţul Vrancea, fiind preluată şi predată polițiștilor nemțeni”.

În aceeaşi zi, în jurul orei 20, fata – care intenţiona să ajungă la o rudă din Bucureşti – a fost predată părinţilor. În cazul în care un copil dispare de acasă, părinţii trebuie să ştie că pot sesiza poliţia nu doar sunând la numărul de urgenţă 112, ci şi direct la sediu sau abordând o patrulă care se află în teren.

RECOMANDĂRI

– Păstrați-vă calmul! Chiar daca va aflați intr-o stare de emoție puternică, este foarte important sa vă stăpâniți, pentru a oferi polițiștilor toate detaliile ce ii pot ajuta să vă găsească copilul in cel mai scurt timp. Trebuie sa fiți în măsura să furnizați anchetatorilor: descrierea semnalmentelor si a semnelor particulare; câteva fotografii recente ale minorului; descrierea obiectelor de vestimentație cu care era îmbrăcat la momentul dispariției, precum si a obiectelor pe care le avea asupra sa; împrejurările în care a dispărut; profilul său psihic și moral, starea de sănătate; o listă cuprinzând persoanele din anturajul său și cu locurile pe care obișnuia să le frecventeze; datele de contact ale adulților apropiați (bunici, unchi, mătuși, vecini); în general, orice informație care vi se pare de interes pentru polițiști (riscul de a fi fost luat de un membru al familiei, certuri recente, antecedente de părăsire a domiciliului, dispariția unor obiecte personale din camera sa etc.) (C. MIRCEA)

Articolul precedent50 de copii flancaţi de jandarmi pe Ceahlău FOTO
Articolul următorContract de 500.000 de lei între ISJ Neamţ și o firmă din Râmnicu-Vâlcea
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.