tabara cu jandarmi 01Ca în fiecare an, tabăra „Floare de colţ”, organizată la Durău, de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, include şi drumeţii în masivul Ceahlău. În ziua de 23 iulie, 50 de copii aflaţi în tabără au plecat pe drumuri de munte, însoţiţi de jandarmii de la postul montan. La rândul lor, militarii desfăşoară un program preventiv-educativ, intitulat „Jandarmii alături de elevi”.

tabara cu jandarmi 02„Copiii au fost informaţi cu privire la comportamentul pe timpul deplasărilor pe traseele turistice din masivul Ceahlău, evitarea pericolului la întâlnirea cu animalele sălbatice, au primit indicaţii cu privire la pregătirea călătoriilor pe munte, dar şi sfaturi în ceea ce priveşte purtarea la vedere a obiectelor de valoare sau a banilor atât pe timpul taberelor, cât şi la şcoală ori în societate”, a declarat lt. Marius Gămănuţ, purtătorul de cuvânt al IJJ Neamţ.

Programul s-a încheiat cu prezentarea unor materiale despre intervenţiile în mediul montan, cu distribuirea de pliante informative şi cu asigurări, din partea militarilor, „de tot sprijinul şi disponibilitatea, atât cu ocazia acestor activităţi de prevenire, dar mai ales în cazul intervenţiei la un eveniment”. (C. MIRCEA)

Articolul precedentCopii abandonaţi în pădure!
Articolul următorFată de 13 ani recuperată de poliţişti dintr-un microbuz
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.