rechiziteÎn 30 iulie, Inspectoratul Școlar Județean Neamț va încheia un contract în valoare de aproximativ 500.000 de lei, ce are o importanță deosebită pentru mii de elevi nemțeni. Este vorba despre suma repartizată județului Neamț, de către Ministerul Educației, pentru măsura de sprijin a elevilor care provin din familii cu venituri reduse și din care vor fi cumpărate 18.600 de pachete cu rechizite.

La licitația pentru atribuirea serviciilor de achiziționare și distribuire a pachetelor cu rechizite a participat o singură firmă – SC DOLEX COM SRL din Râmnicu-Vâlcea. Aceasta a câștigat licitația și, după perioada de contestații (5 zile de la anunțarea câștigătorului), va putea încheia contractul cu Inspectoratul Școlar.

Anul trecut, pentru județul Neamț s-au dat bani pentru 21.250 de pachete. Pentru elevii de la clasele primare, pentru pachetul cu rechizite au fost alocați 25 de lei (la fel ca anul trecut – n.r.), iar pentru elevii din clasele de gimnaziu s-au alocat câte 30 de lei pentru fiecare pachet.

„Această măsură este menită să sprijine prevenirea abandonului școlar și este adresată în special acelor elevi care provin din familii cu venituri modeste. Listele cu elevii care vor beneficia de rechizite au fost întocmite de reprezentanții unităților școlare din Neamț și trasnmise Ministerului Educației”, a precizat prof. Mihai Floroaia, inspector școlar general adjunct al IȘJ Neamț.

Fiecare pachet pentru clasa pregătitoare conţine: ghiozdan, două caiete de desen, un caiet dictando, două caiete tip geometrie, un caiet matematică, un caiet tip I, trei creioane, creioane colorate, gumă, penar, acuarele, două pensoane, planşetă, plastilină şi lipici.

Pachetele pentru clasa I conţin: caiete, creioane, stilouri, gumă, acuarele, ascuţitori, beţişoare din plastic, penare, coperţi, rigle şi ghiozdane.

Pachetele pentru elevii din clasele II – VIII conţin: ghiozdan, caiete, creioane, pixuri, coperţi, radieră, acuarele, ascuţitoare, penar şi şabloane cu harta României. M.TEODOROF)

Articolul precedentFată de 13 ani recuperată de poliţişti dintr-un microbuz
Articolul următorNoile salarii din Învățământ (Proiect)
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.